ORDRE TRE/97/2009, de 3 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat en centres especials de treball i de publicació d'imports màxims per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/97/2009, de 3 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat en centres especials de treball i de publicació d'imports màxims per a l'any 2009.

Vistos el Reial decret 2273/1985, de 4 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament dels centres especials d'ocupació (BOE núm. 294, de 9.12.1985), i l'Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 16 d'octubre de 1998, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les ajudes i les subvencions públiques destinades al foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat en centres especials de treball i treball autònom (BOE núm. 279, de 21.11.1998);

Atès el Reial decret 357/2006, de 24 de març, pel qual es regula la concessió directa de determinades subvencions en l'àmbit de l'ocupació i de la formació professional ocupacional (BOE núm. 83, de 7.4.2006);

Vist l'article 170.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol (BOE núm. 172, de 20.7.2006), es disposa que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència executiva en matèria de treball i relacions laborals, incloent de forma expressa les polítiques actives d'ocupació i la gestió de les subvencions corresponents, i vist l'article 112 del mateix Estatut d'autonomia de Catalunya, on s'estableix que correspon a la Generalitat, en l'àmbit de les competències executives, la potestat reglamentària i també la funció executiva;

Atès el Decret 30/2009, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de Treball i del Departament d'Acció Social i Ciutadania (DOGC núm. 5328, de 27.2.2009);

Vistos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25.7.2006), que la desplega;

Vist el Reglament (CE) núm. 800/2008, de 6 d'agost, de la Comissió, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE (Reglament general d'exempcions per categories) (DOCE L 21/43, de 9.8.2008);

Vist el que disposa el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002);

Atesa la Llei 15/2008, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009 (DOGC núm. 5288, de 31.12.2008);

Vist l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball, i amb informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball, i en ús de les facultats que em són atribuïdes,

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases que han de regular la concessió de subvencions, en règim reglat, dels programes de foment de la integració laboral de persones amb discapacitat en centres especials de treball, i publicar els imports màxims corresponents a l'any 2009.

Els beneficiaris de les subvencions regulades en aquesta Ordre són els centres especials de treball amb establiment permanent a Catalunya.

Es considera centre especial de treball el que compleix les condicions que estableix el Reial decret 2273/1985, de 4 de desembre.

Article 2

Definició i classificació dels programes de foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat en centres especials de treball

2.1 Programa per a la creació de centres especials de treball i ampliació de la plantilla de centres especials de treball en funcionament. Aquest Programa té per objecte contribuir a posar en marxa projectes generadors de treball estable, per a treballadors/es amb discapacitat desocupats/des.

Les modalitats de subvenció d'aquest Programa són:

  1. Subvenció per a assistència tècnica, entenent com a tal la realització d'estudis de viabilitat, organització, comercialització, diagnosi i altres de naturalesa anàloga; i auditories i informes econòmics, així com assessorament en les diverses àrees de gestió empresarial.

  2. Subvenció financera. Subvenció parcial d'interessos dels préstecs que, amb aquesta finalitat, s'obtinguin de qualsevol entitat de crèdit, pública o privada, amb les quals la Generalitat de Catalunya hagi subscrit el conveni oportú en les condicions que s'hi determinin. Aquesta subvenció serà, com a màxim, de tres punts del tipus d'interès fixat per l'entitat que concedeix el préstec al sol·licitant, pagadora en una sola vegada, en quantia calculada com si la subvenció es merités cada any de la durada del préstec, inclòs el possible període de carència.

  3. Subvenció per sufragar la inversió en actius fixos materials en projectes d'interès social.

    Les subvencions d'aquest Programa s'atorgaran per un màxim, en el seu conjunt, de 12.020,24 euros per lloc de treball creat amb caràcter estable, si el centre especial de treball supera el 90% de personal amb discapacitat respecte del total de la seva plantilla. Si el nombre de treballadors/es amb discapacitat del centre especial de treball està entre el 70% i el 90% del total de la plantilla, la quantia de la subvenció per lloc de treball creat de caràcter estable serà d'un import màxim de 9.015,18 euros.

    A l'efecte de determinar el percentatge de treballadors/es amb discapacitat, no es computa el personal no discapacitat dedicat a la prestació de serveis d'ajustament personal i social, així com el que presti serveis que per la seva pròpia naturalesa o complexitat no puguin desenvolupar persones amb discapacitat.

    S'entén per serveis d'ajustament personal i social els de rehabilitació, terapèutics, d'integració social, culturals i esportius que procuren al personal amb discapacitat del centre especial de treball més rehabilitació personal i una millor adaptació de la seva relació social.

    Aquestes quanties tenen caràcter de màxim, llevat d'aquells casos en què, excepcionalment, així ho autoritzi el Departament de Treball.

    2.2 Programa per al manteniment de llocs de treball de persones amb discapacitat en els centres especials de treball. Aquest Programa té per objecte fomentar les accions destinades a finançar iniciatives per al manteniment de llocs de treball de persones amb discapacitat en centres especials de treball amb les modalitats de subvenció següents:

  4. Subvenció del cost salarial corresponent al lloc de treball ocupat per la persona contractada amb discapacitat amb jornada a temps complet que estigui d'alta a la Seguretat Social, per un import del 50% del salari mínim interprofessional. En el cas de contracte de treball a temps parcial, la subvenció es reduirà de forma proporcional a la jornada laboral realitzada.

  5. Subvenció per a l'adaptació dels llocs de treball i la supressió de barreres arquitectòniques en una quantia no superior a 1.803,04 euros per lloc de treball i sense que en cap cas ultrapassi el cost real originat per l'adaptació o la supressió esmentades.

  6. Subvenció, per una sola vegada, destinada a equilibrar i sanejar financerament els centres especials de treball amb la finalitat d'aconseguir una reestructuració perquè arribin a nivells de productivitat i rendibilitat que en garanteixin la viabilitat i l'estabilitat.

  7. Subvenció dirigida a equilibrar el pressupost d'aquells centres especials de treball que no tinguin ànim de lucre i que l'òrgan competent els hagi declarat d'utilitat pública i d'imprescindibilitat. Aquesta subvenció no pot ser destinada a cobrir un resultat advers que es derivi d'una gestió deficient a parer de l'Administració. Per a la concessió i la determinació de la quantia de la compensació, caldrà que estigui d'acord amb el que preveu l'article 12 del Reial decret 2273/1985, de 4 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament dels centres especials de treball.

    Els centres especials de treball poden rebre assistència tècnica destinada al manteniment de llocs de treball en els termes que preveu l'article 2.1.a).

Article 3

Aplicació pressupostària i imports màxims destinats

3.1 Anualment i en funció de les disponibilitats pressupostàries, el/la conseller/a de Treball podrà dictar una resolució on es determinarà l'import màxim destinat a la concessió d'aquests ajuts. Aquesta resolució es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i indicarà la disposició en la qual consten les bases reguladores, l'import màxim destinat a la concessió d'aquestes subvencions, així com la partida pressupostària a la qual s'ha d'imputar l'import de les subvencions concedides, fins a l'exhauriment de la partida pressupostària esmentada, així com les dades que exigeixi la normativa d'aplicació.

3.2 L'import màxim destinat als atorgaments de les subvencions per a la realització de les actuacions relatives als programes especificats a l'article 2 de la present Ordre durant l'anualitat 2009 és de 27.843.882,69 euros, amb càrrec a la partida pressupostària TI06 D/482.0001.00/3330 i 3.500.000,00 euros amb càrrec a la partida pressupostària D/782.0001.00/3330 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009.

L'atorgament de les subvencions regulades en aquesta Ordre per a l'any 2009 resta condicionat a l'existència de disponibilitats pressupostàries i a l'efectiva transferència de crèdit per part del Departament d'Acció Social i Ciutadania al Departament de Treball, en virtut del que estableixen les disposicions addicionals primera i quarta i la disposició final primera del Decret 30/2009, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de Treball i del Departament d'Acció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR