DECRET 240/1993, de 14 de setembre, d'integració de la Generalitat de Catalunya en el Consorci per a la navegació i promoció turística de l'Ebre.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La recuperació de la via navegable de l'Ebre constitueix, sens dubte, una actuació fonamental per modificar les interrelacions home-riu, com també per impulsar l'activitat i el desenvolupament econòmic riberenc.

Amb la finalitat d'assolir aquest objectiu, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i els consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta han acordat la constitució d'un ens, amb forma consorcial, al qual correspondrà promoure la navegabilitat del riu en el tram comprès entre Riba-roja d'Ebre i el mar, tram amb una llarga tradició pel que fa a la navegabilitat i, alhora, revaloritzar-ne les activitats turístiques i els diferents sectors de l'economia de les comarques riberenques.

Atès el que estableix l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta dels consellers de Política Territorial i Obres Públiques i Comerç, Consum i Turisme, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 S'acorda la integració de la Generalitat de Catalunya en el Consorci per a la navegació i la promoció turística de l'Ebre, constituït per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i els consells Comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. 1.2 La participació de la Generalitat de Catalunya en el Consorci s'instrumentarà mitjançant els departaments de Política Territorial i Obres Públiques i de Comerç, Consum i Turisme.

Article 2

El Consorci per a la navegació i la promoció turística de l'Ebre té personalitat jurídica pública per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

Es ratifiquen els Estatuts que han de regir el Consorci esmentat, els quals es publiquen com annex en aquest Decret.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 14 de setembre de 1993

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Maria Cullell i Nadal Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Lluís Alegre i Selga Conseller de Comerç, Consum i Turisme

ESTATUTS del Consorci per a la navegació i la promoció turística de l'Ebre.

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

1.1 La Generalitat de Catalunya, els consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta i la Diputació de Tarragona constitueixen el Consorci per a la navegació i la promoció turística de l'Ebre per tal de promoure la navegabilitat del riu Ebre en el tram comprès entre Riba-roja d'Ebre i el mar i revaloritzar-ne les activitats turístiques i els diferents sectors de l'economia de les comarques riberenques. 1.2 La participació de la Generalitat en aquest Consorci s'instrumenta mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Departament de Comerç, Consum i Turisme. 1.3 El Consorci per a la navegació i la promoció turística de l'Ebre té personalitat jurídica pròpia i resta sotmès a l'ordenament jurídic públic.

Article 2

Per al desenvolupament del seu objectiu, correspon al Consorci:

  1. La gestió i la conservació de les obres que li cedeixi la Generalitat de Catalunya i les altres administracions que integren el Consorci i l'execució, si s'escau, de les instal·lacions complementàries per a la prestació del servei de navegació.

  2. L'explotació del servei de navegació, de manera directa o indirecta, mitjançant la percepció de les tarifes que, si s'escau, s'estableixin, i les actuacions de vigilància general i d'assistència tècnica als vaixells.

  3. Informar els usuaris sobre les condicions de navegació i la resta d'activitats complementàries que puguin desenvolupar-se.

  4. Impulsar i fomentar la realització d'accions destinades a afavorir l'ús turístic i de lleure del riu i la difusió d'aquestes accions.

  5. La realització o encàrrec d'estudis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR