ORDRE GAP/235/2006, de 10 de maig, per la qual es crea una borsa de persones interessades en estades de treball o en pràctiques en institucions internacionals a l'estranger.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE GAP/235/2006, de 10 de maig, per la qual es crea una borsa de persones interessades en estades de treball o en pràctiques en institucions internacionals a l'estranger.

El Departament de Governació i Administracions Públiques, mitjançant la Secretaria de Cooperació Exterior, vol fomentar la presència en les principals organitzacions internacionals facilitant l'estada en aquests organismes a aquelles persones que vulguin realitzar pràctiques, treballar en elles o simplement adquirir una experiència en aquest camp internacional.

D'una banda l'objectiu és facilitar a la persona sol·licitant l'adquisició de coneixements pràctics de les organitzacions a les quals mitjançant aquest programa pugui accedir. De l'altra, incrementar la presència en aquestes organitzacions on es desenvolupen polítiques i activitats que afecten les institucions públiques.

En conseqüència i d'acord amb el previst al Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i, la resta de normativa vigent aplicable,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Es crea la borsa per a persones interessades en fer pràctiques de treball amb caràcter temporal en institucions internacionals ubicades en països estrangers i s'estableixen les bases per a l'atorgament dels corresponents ajuts.

1.2 La borsa depèn de la Secretaria de Cooperació Exterior del Departament de Governació i Administracions Públiques i estarà gestionada per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, d'acord amb el conveni d'encàrrec de gestió signat en data 27 d'abril de 2006 que s'adjunta d'annex.

Article 2

Característiques dels llocs en pràctiques o de treball

Els llocs de treball que s'oferiran a la borsa són llocs en organismes internacionals ubicats a l'estranger en règim de pràctiques o d'estades de treball temporal per un termini de fins a dotze mesos. Les tasques concretes a realitzar es determinaran per a cada lloc.

Article 3

Requisits

Poden formar part d'aquesta borsa les persones que tinguin interès en realitzar estades temporals en organitzacions internacionals ubicades a l'estranger, i que reuneixin els següents requisits:

  1. Tenir el veïnatge civil català.

  2. Disposar d'un títol universitari (diplomatura, llicenciatura o títol d'enginyer o arquitecte).

  3. Demostrar un coneixement superior de la llengua anglesa, parlat i escrit, especialment pel que fa a la redacció de documents, igual o equivalent, com a mínim, al certificat d'aptitud que emet l'Escola Oficial d'Idiomes a Catalunya.

  4. Nivell C de català o equivalent.

Article 4

Sol·licituds

4.1 Les persones interessades a formar part de la borsa hauran de presentar en format paper i en suport electrònic una sol·licitud dirigida a l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca a la Via Laietana, 28, 2a planta, 08003 de Barcelona. El model normalitzat de sol·licitud es pot obtenir a la pàgina web de l'Agència d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) http://www.gencat.net/agaur, i a la pàgina web del Departament de Governació i Administracions Públiques http://www.gencat.net/governacio-ap.

Davant de qualsevol incidència o diferència entre els impresos presentats en format paper i els presentats en suport electrònic, sempre prevaldrà la sol·licitud presentada al registre de l'AGAUR en format paper.

4.2 A l'imprès de sol·licitud cal que hi consti específicament el següent:

  1. Una breu memòria, en la qual s'especifiquin les raons i objectius que motiven la petició i els països preferents on desitjaria fer una estada.

  2. Currículum segons model normalitzat

  3. Fotocòpia compulsada dels títols universitaris i dels mèrits al·legats

4.3 Les notificacions d'esmenes de les sol·licituds es faran mitjançant la publicació al tauler d'anuncis de l'AGAUR, d'una diligència motivada en la qual hi constarà la documentació a esmenar. Les diligències d'esmena es publicaran també, als únics efectes informatius i sense valor de notificació a efectes de còmput de terminis, a la pàgina web de l'AGAUR i del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Article 5

Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds és obert. Les sol·licituds rebudes que compleixin els requisits seran incorporades a la borsa en un període no superior a 3 mesos comptadors des del moment de la seva presentació, mitjançant la corresponent resolució del secretari de Cooperació Exterior.

Article 6

Efectes de la incorporació a la borsa

6.1 Els sol·licitants que, d'acord amb el que s'estableix a l'article següent, s'incorporin a la borsa podran optar a obtenir un ajut per a la realització de pràctiques de treball en organitzacions internacionals, en els termes que s'estableix en aquesta Ordre. En qualsevol cas, per optar a ser proposat i seleccionat per a una plaça de les considerades en aquesta Ordre és imprescindible estar incorporat a la borsa.

6.2 Les persones incorporades a la borsa hi romandran durant un període de dos anys. Les dades personals seran tractades d'acord amb el que estableix la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

6.3 Les persones que estiguin incorporades a la borsa podran actualitzar, rectificar cancel·lar i accedir les seves dades en qualsevol moment posterior a la seva sol·licitud, i exercir la resta de drets que estableix la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre de protecció de dades de caràcter personal. L'accés i la modificació de les dades de la borsa es farà, preferentment, per mitjans telemàtics.

Article 7

Procediment

7.1 El secretari de Cooperació Exterior resoldrà, en el termini màxim de tres mesos des de la data de presentació de la sol·licitud, sobre la incorporació a la borsa dels sol·licitants que reuneixin els requisits que s'estableixen a l'article 3. La manca de resolució en el termini indicat té efectes estimatoris. Contra la resolució denegatòria es podrà interposar recurs d'alçada, davant el Conseller de Governació.

7.2 Les resolucions d'incorporació a la borsa es notificaran mitjançant la seva publicació al tauler d'anuncis de l'AGAUR. També es publicaran, als únics efectes informatius i sense valor de notificació a efectes de còmput de terminis, a la pàgina web de l'AGAUR.

7.3 Cada vegada que la Secretaria de Cooperació Exterior disposi d'una oferta de plaça en alguna organització internacional a l'estranger, s'iniciarà el procés de preselecció de les persones incorporades a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR