ORDRE ARP/254/2004, de 16 de juliol, per la qual s'estableixen les normes per a la presentació i la selecció de projectes de cooperació interterritorial en el marc de la iniciativa comunitària Leader Plus a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/254/2004, de 16 de juliol, per la qual s'estableixen les normes per a la presentació i la selecció de projectes de cooperació interterritorial en el marc de la iniciativa comunitària Leader Plus a Catalunya.

El Reglament CE 1260/1999, del Consell, de 21 de juny (DOCE L161/1, de 26.6.1999), estableix les disposicions generals sobre els fons estructurals, i l'article 20.1.c) crea una iniciativa relativa al desenvolupament rural denominada Leader.

L'article 21.1 del mateix Reglament indica que la Comissió adoptarà les orientacions a les quals es determinin els objectius, l'àmbit d'aplicació i les modalitats d'aplicació de la iniciativa de desenvolupament rural.

En aplicació d'aquesta reglamentació, la Comissió, mitjançant la Comunicació 2000/C/139/05 dirigida als estats membres (DOCE C/139/5, de 18.5.2000), fixa les orientacions sobre la iniciativa comunitària de desenvolupament rural (Leader Plus), i estableix al capítol 2, com a un dels objectius, fomentar i recolzarla cooperació entre territoris rurals. A l'apartat 27 del capítol 3, determina els criteris de selecció i el procés selectiu dels projectes de cooperació transnacional i intercomarcal.

La Decisió de la Comissió 2001/C/2128, de 27 d'agost, per la qual es concedeix un ajut de la Secció d'Orientació del Fons Europeu d'Orientació i Garantia Agrícola (FEOGA) a un programa de la iniciativa comunitària Leader Plus a Catalunya, acorda, a l'article 2, que les despeses públiques subvencionables de les mesures previstes per dur a terme la subvenció global ascendeixen a 50.000.000 d'euros per a tot el període i que la contribució de la Secció d'Orientació del FEOGA serà de 25.000.000 d'euros.

L'article 10 del Reial decret 2/2002, d'11 de gener (BOE núm. 11, de 12.1.2002), regula la selecció de projectes de cooperació intercomarcal i transnacional, la qual correspondrà als organismes intermediaris afectats per raó del territori, i estableix que un dels grups ha d'actuar com a coordinador.

L'Ordre APA/64/2004, de 15 de gener (BOE núm. 19, de 22.1.2004), estableix les normes per a la presentació i la selecció de projectes de cooperació en el marc de la iniciativa comunitària Leader Plus, entre grups d'acció local espanyols amb grups d'acció local d'altres estats membres o no de la Comunitat Europea i grups d'acció local en els quals els projectes de cooperació tinguin un àmbit d'aplicació que superi el territori d'una comunitat autònoma.

Cal, per tant, establir els mecanismes adients per tal que els grups seleccionats per a l'aplicació a Catalunya de la iniciativa comunitària Leader Plus puguin presentar els projectes de cooperació intercomarcal en l'àmbit territorial de Catalunya.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té com a objecte establir les normes per a la presentació i la selecció dels projectes de cooperació interterritorial en l'àmbit a desenvolupar pels grups d'acció local en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR