RESOLUCIÓ UNI/2680/2003, de 18 d'agost, per la qual es fa públic l'Acord de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya de 9 de maig de 2003, per a la creació de la Prova Universitària de Competència en anglès.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ UNI/2680/2003, de 18 d'agost, per la qual es fa públic l'Acord de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya de 9 de maig de 2003, per a la creació de la Prova Universitària de Competència en anglès.

Amb la finalitat d'afavorir el coneixement de terceres llengües per part dels estudiants de l'ensenyament superior universitari de Catalunya, el Consell Interuniversitari de Catalunya, com a òrgan de coordinació del sistema universitari, va acordar l'any 2000 impulsar les actuacions necessàries per assolir aquest objectiu.

Des d'aquell moment, en el si del Consell, i a través de l'actuació del Grup de treball d'experts en formació i aprenentatge de llengües estrangeres instrumentals de les escoles d'idiomes de les universitats, s'han assolit algunes de les fites més importants que s'havien plantejat i que consisteixen, essencialment, en comptar amb una oferta docent en llengua anglesa en ser aquesta la llengua majoritàriament estudiada durant el batxillerat, i en disposar d'un sistema d'acreditació interuniversitari que permeti determinar el nivell de coneixements assolits pels estudiants. En el futur, així mateix, s'endegaran els treballs corresponents a les proves d'alemany, francès i italià.

Pel que fa a l'oferta docent en llengua anglesa, el mes de novembre de 2002, es va crear l'Escola Virtual d'Idiomes per a Universitaris, EVIU, que ha posat a disposició de la comunitat universitària una oferta de cursos no presencials d'anglès a preu públic, a més de les ofertes presencials ja existents. Quant al sistema d'acreditació del nivell de coneixements d'idioma s'ha dissenyat la Prova Universitària de Competència en anglès, PUC anglès, que tindrà per objecte certificar la competència en llengua anglesa dels estudiants universitaris, d'acord amb els nivells descrits pel Consell d'Europa al Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües.

En aquest sentit, la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya reunida en sessió ordinària el 9 de maig de 2003, en virtut de les competències que li atorga l'article 131.1.h) de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, va acordar la creació de la Prova Universitària de Competència en anglès i, posteriorment, el 2 de juny de 2003, la Conferència General del Consell Interuniversitari de Catalunya va manifestar també, el seu parer favorable a la creació de la prova.

Per tot això, i en exercici de les competències que em corresponen,

Resolc:

Fer públic, com a annex...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR