DECRET 60/2010, d'11 de maig, de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista.

Fecha de Entrada en Vigor29 de Mayo de 2010
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyDecret

DECRET 60/2010, d'11 de maig, de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya, en l'apartat 3 de l'article 41 estableix com a principi rector de l'activitat dels poders públics de Catalunya la necessitat de garantir que s'afrontin de manera integral totes les formes de violència contra les dones.

En compliment d'aquest manament, la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, neix amb l'objecte d'eradicar aquesta violència i remoure les estructures socials i els estereotips culturals que la perpetuen, amb la finalitat que es reconegui i es garanteixi plenament el dret inalienable de totes les dones a desenvolupar la seva vida sense cap de les formes i àmbits en què aquesta violència es pot manifestar.

L'apartat 1 de l'article 82 del text legal esmentat crea la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista, com un òrgan específic de coordinació institucional, d'impuls, seguiment, control i avaluació de les actuacions en l'abordatge de la violència masclista.

Amb caràcter previ, mitjançant el Decret 26/2001, de 23 de gener, es va crear la Comissió Permanent Interdisciplinària contra la Violència de Gènere, la qual obeeix al manament del Parlament de Catalunya manifestat en la Moció 15/VI.

Posteriorment, pel Decret 104/2001, de 17 d'abril, fou modificat parcialment aquell decret als efectes de modificar-ne la composició de la Comissió per tal d'incloure representants de tots els departaments que integren el Govern així com incorporar en els treballs de la Comissió representants de les associacions que treballen en la lluita contra la violència de gènere.

L'apartat 2 de l'article 82 de la Llei 5/2008 estableix que s'han d'establir per reglament la composició, el funcionament, les competències i la coordinació de la Comissió amb altres òrgans. En conseqüència, amb la finalitat de desenvolupar la dita Llei cal definir-ne el seu règim jurídic per aconseguir una adient complicitat entre la societat civil, les institucions i el Govern de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de coordinar i afavorir les polítiques d'abordatge integral contra la violència masclista. A més, això obeeix al manament del Parlament de Catalunya que en la Resolució 243/VI de l'any 2000 reconeix la necessitat d'afavorir el treball conjunt entre les organitzacions socials i totes les administracions per tal de promoure els valors de respecte i igualtat.

El Decret estableix una entrada en vigor de 15 dies, inferior al període ordinari, per visualitzar el seriós i decidit compromís dels poders públics catalans en la posada en marxa de les actuacions que, de manera integral i coordinada i tenint en compte la gravetat del problema, assoleixin la prevenció i eradicació de la violència masclista.

Finalment, atenent les competències atribuïdes al Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya per l'article 72.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i la Llei 7/2005, de 8 de juny, el Ple de l'esmentat Consell va aprovar el Dictamen 24/2009 de data 2 de novembre de 2009.

A proposta de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, d'acord amb el Dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Constitució, adscripció i naturalesa

1.1 Es constitueix la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista creada per l'article 82.1 de la Llei 5/2008, del 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, amb la composició, les funcions i el règim jurídic que es regulen mitjançant aquest Decret.

1.2 La Comissió Nacional per a una Intervenció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR