ORDRE MAB/177/2003, de 10 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'actuacions i inversions en els espais naturals de protecció especial, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2003 (codi de la convocatòria 04.11.03).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE MAB/177/2003, de 10 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'actuacions i inversions en els espais naturals de protecció especial, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2003 (codi de la convocatòria 04.11.03).

La Llei 12/1985, de 13 de juny, d'espais naturals, té com a objectius, entre altres, protegir, conservar i millorar els espais naturals de Catalunya de manera compatible amb el desenvolupament i la utilització dels seus recursos. L'article 30 de la Llei esmentada preveu que la Generalitat pot establir ajuts tècnics i financers per a l'àmbit territorial de l'espai protegit i de la seva àrea d'influència.

L'experiència adquirida en la gestió dels espais naturals de protecció especial (ENPE) en aquests darrers anys posa de manifest la idoneïtat de mantenir línies d'ajut seguint els criteris de gestió sostenible del territori, per tal de fer compatible la conservació dels valors naturals amb el desenvolupament socioeconòmic, tot tenint en compte les recomanacions de la Unió Europea en matèria de conservació.

Ateses les disposicions de declaració de cadascun dels espais naturals de protecció especial;

Atès el que disposa la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003, i el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i fent ús de les facultats que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al finançament d'actuacions i inversions en els espais naturals de protecció especial, d'acord amb el que preveu l'article 2, i que es publiquen per annex.

Article 2

Obrir la convocatòria d'ajuts, per a l'any 2003, destinats al finançament d'actuacions i inversions als espais naturals de protecció especial següents: Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, zona perifèrica i la seva zona d'influència; parcs naturals del Delta de l'Ebre, Aiguamolls de l'Empordà, Cadí-Moixeró, Cap de Creus, els Ports, Montserrat i entorn de protecció, Zona Volcànica de la Garrotxa, Serra del Montsant; paratges naturals d'interès nacional de Poblet, l'Albera i Pedraforca; àrea protegida de les illes Medes i altres parcs naturals declarats fins l'últim dia del termini de presentació de les sol-licituds.

També s'inclou el territori de l'espai Delta de l'Ebre inclòs al PEIN i no declarat com a parc natural i el terme municipal dels municipis el territori dels quals estigui inclòs totalment o parcialment en els parcs naturals dels Ports, Serra del Montsant i Cadí-Moixeró, excepte la part d'aquests termes municipals que coincideixi amb altres espais del PEIN diferents als esmentats.

Les corresponents convocatòries anuals determinaran els espais que s'hi poden acollir.

Article 3

3.1 Crèdits inicials.

El finançament de les actuacions i inversions que estableixen aquesta Ordre i l'annex seran a càrrec de les partides pressupostàries del Departament de Medi Ambient següents:

  1. D/760000100/4422, dotada amb un import màxim de 500.000 euros.

  2. D/780000100/4422, dotada amb un import màxim de 450.000 euros.

  3. D/480000100/4422, dotada amb un import màxim de 135.000 euros.

3.2 Modificacions de crèdit.

Els crèdits inicials indicats a l'article 3.1 poden modificar-se amb subjecció a la normativa vigent.

Article 4

El termini de presentació de sol-licituds és d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

Les sol-licituds es tramitaran, resoldran i notificaran d'acord amb el que preveu la base número 9.

El règim de recursos és l'establert a l'esmentada base.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre MAB/174/2002, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'actuacions i inversions en els espais naturals de protecció especial i es fa pública la convocatòria per a l'any 2002, codi de convocatòria 04.11.02 (DOGC núm. 3646, de 30.5.2002).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà que sigui publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 d'abril de 2003

Ramon Espadaler i Parcerisas

Conseller de Medi Ambient

Annex

Bases reguladores dels ajuts destinats al finançament d'actuacions i inversions en els espais naturals de protecció especial.

.1 Objecte i àmbit

Els ajuts tenen per objecte finançar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR