ORDRE de 22 de maig de 1996, per la qual es regula el sistema de provisió de places vacants de facultatiu especialista en els serveis jerarquitzats de les institucions sanitàries gestionades per l'Institut Català de la Salut.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l'Ordre de 12 de gener de 1994 (DOGC núm. 1849, de 21.1.1994), se sistematitzen, s'actualitzen i es refonen en un únic text normatiu el conjunt de disposicions, fins aleshores vigents, reguladores del sistema de provisió de places vacants de facultatiu especialista en els serveis jerarquitzats de les institucions sanitàries gestionades per l'Institut Català de la Salut, amb l'objectiu de preservar el principi de seguretat jurídica i facilitar al màxim el coneixement i l'accés dels ciutadans a les normes esmentades.

En el moment actual, l'aprofundiment del model sanitari configurat a partir de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, modificada per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, i el paper que en aquest marc assumeix l'Institut Català de la Salut, sobretot arran de la reestructuració orgànica i funcional operada pel Decret 138/1993, de 7 de maig (DOGC núm. 1747, de 19.5.1993), aconsella la introducció de modificacions en determinats aspectes procedimentals del sistema de selecció de facultatius especialistes amb vista a assolir un major grau d'agilitat, eficàcia i eficiència a l'hora d'avaluar i, en conseqüència, de seleccionar els futurs aspirants. D'altra banda, el nou model sanitari que es configura per la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, modificada per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, i la línia d'actuació oberta pel Decret 284/1990, de 21 de novembre (DOGC núm. 1374, de 30.11.1990), en el sentit que les especialitats a què es refereix l'article 1.2.b) del Decret 84/1985, de 21 de març (DOGC núm. 527, de 10.4.1985), independentment de la seva localització física, restin adscrites orgànicament i funcionalment a una institució hospitalària, fa aconsellable que el sistema de selecció prevegi situacions de futur en el sentit que els llocs de treball de facultatiu especialista en els serveis jerarquitzats de les nostres institucions hospitalàries projectin la seva actuació en el marc de l'atenció primària, d'acord amb el que disposa l'article 3 del Decret 284/1990, de 21 de novembre, i de conformitat amb les normes de desplegament que en aquest sentit es puguin dictar en el futur.

En conseqüència, les convocatòries de llocs de treball de facultatiu especialista en els serveis jerarquitzats de les institucions sanitàries gestionades per l'Institut Català de la Salut que es proveeixin per mitjà dels procediments previstos en la present Ordre preveuran com a obligacions pròpies dels professionals la realització, mitjançant els serveis jerarquitzats respectius, de l'atenció especialitzada en l'àmbit territorial i/o funcional corresponent.

D'aquesta manera, apel·lant novament a la necessitat de mantenir un únic cos normatiu, escau l'aprovació d'un nou text en el qual es recullin les esmentades modificacions.

Per tot això i a l'empara de les facultats que em confereixen la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, modificada per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Les places vacants de facultatiu especialista en els serveis jerarquitzats de les institucions sanitàries gestionades per l'Institut Català de la Salut es proveiran d'acord amb les normes contingudes en la present Ordre.

Article 2

2.1 L'Institut Català de la Salut convocarà les places vacants de facultatiu especialista en els serveis jerarquitzats de les institucions sanitàries gestionades per l'Institut Català de la Salut per a la seva provisió mitjançant concurs i concurs oposició. L'esmentada convocatòria adoptarà la forma de Resolució i es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. 2.2 De les places ofertes en la convocatòria, l'Institut Català de la Salut se'n podrà reservar fins a un límit màxim del 50% per a la seva provisió per concurs de trasllat, i les restants es proveiran pel sistema general d'accés lliure a través de proves selectives que constaran de les fases de concurs i oposició. Les vacants que no s'hagin cobert pel concurs de trasllat s'acumularan al sistema general d'accés lliure a l'efecte de la seva provisió. 2.3 Amb caràcter general, i respecte al nombre de vacants a cobrir anualment pel sistema general d'accés lliure, es podrà reservar fins a un 50% de les places esmentades per a la seva provisió pel sistema de promoció interna, al qual hi tindrà accés el personal estatutari fix o de plantilla de les institucions sanitàries de la Seguretat Social gestionades per l'Institut Català de la Salut que es trobi en possessió del corresponent títol oficial que habiliti per a l'exercici professional, amb l'especialitat que en cada cas es requereixi per al tipus de places a les quals es concursa, sempre que hagin complert dos anys de serveis amb plaça en propietat i que reuneixin els requisits generals i específics exigits. En cada convocatòria, els aspirants seleccionats pel sistema de promoció interna tindran preferència per a l'elecció de plaça sobre els procedents del sistema general d'accés lliure. Les places que no es proveeixin pel sistema de promoció interna s'acumularan a les convocades pel sistema general d'accés lliure. 2.4 La convocatòria especificarà, en relació amb les places convocades, els punts següents:

  1. Nombre i característiques de les places convocades, amb especial referència a la denominació de la plaça, servei jerarquitzat i institució sanitària de què es tracti, àmbit d'actuació territorial i/o funcional que determini el pla director d'integració d'especialitats corresponent o, de no trobar-se aprovat, la previsió expressa de submissió a les seves determinacions en el moment que s'aprovi i, si s'escau, afectació al règim de jornada partida de matí i tarda. En qualsevol cas, i mentre no es defineixi l'esmentat àmbit d'actuació, les persones que resultin adjudicatàries de places objecte de convocatòria mitjançant el procediment previst en aquesta Ordre restaran condicionades a l'àmbit d'actuació que se'ls adscrigui en integrar-se les especialitats.

  2. Condicions i requisits dels aspirants, amb especial referència a la titulació acadèmica i especialitat requerida.

  3. Contingut de les proves de selecció, barems i programes aplicables, com també el sistema de qualificació. 2.5 La convocatòria i les seves bases vinculen l'Administració, els tribunals encarregats de jutjar les proves i els que hi participin.

Article 3

3.1 Els interessats a participar en el procés selectiu han d'adreçar las seva sol·licitud al gerent de l'Institut Català de la Salut dins un termini de 30 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. 3.2 Les sol·licituds, que hauran de complir els requisits i a les quals caldrà adjuntar els documents acreditatius que s'assenyalen en la convocatòria, es podran presentar en el registre d'entrada dels Serveis Centrals de l'Institut Català de la Salut, registres d'entrada de les seves institucions hospitalàries, o per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 4

4.1 Per poder optar a les places ofertes, els aspirants hauran de reunir les condicions generals següents:

  1. Tenir la nacionalitat espanyola o la de qualsevol altre Estat membre de la Comunitat Europea.

  2. Trobar-se en possessió del corresponent títol oficial que habiliti per a l'exercici professional, amb l'especialitat que en cada cas es requereixi per al tipus de places a les quals es concursa.

  3. Aptitud psicofísica per a la l'exercici professional de què es tracti, determinada pel reconeixement mèdic realitzat en el centre que l'Institut Català de la Salut assenyali. Aquesta condició es formalitzarà un cop adjudicada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR