ORDRE AAR/211/2008, de 30 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la formació de les persones joves que volen realitzar la seva primera instal·lació com a persones empresàries en el sector agrari, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/211/2008, de 30 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la formació de les persones joves que volen realitzar la seva primera instal·lació com a persones empresàries en el sector agrari, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) té com una de les màximes prioritats potenciar i afavorir la incorporació de joves a l'activitat agrària. A la vegada, també és important que les persones joves que s'incorporin adquireixin la formació necessària, i aprenguin a avaluar la viabilitat del seu projecte d'incorporació mitjançant l'aprenentatge de l'elaboració del seu pla d'empresa.

Aquests ajuts tenen com a finalitat compensar la dedicació d'aquestes futures persones empresàries agràries en la formació necessària en aquest àmbit i especialment en la definició del seu projecte i en l'aprenentatge de l'elaboració del seu pla d'empresa.

En aquest sentit, el Programa de desenvolupament rural de Catalunya per al període de programació 2007-2013 (PDR), aprovat per la Comissió Europea mitjançant la Decisió de 15 de febrer de 2008 C(2008/)702, conté la mesura 111 d'informació i formació professional dintre de l'Eix 1, d'augment de la competitivitat del sector agrícola i forestal que inclou l'ajut per a la realització de projectes d'incorporació de joves i d'emprenedoria amb l'objectiu, entre altres, d'incentivar la primera instal·lació professional de persones joves a l'agricultura, amb el foment de la realització d'un pla empresarial de manera tutorada.

Valorada la conveniència de fomentar les actuacions objecte d'ajut, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per a la formació de les persones joves que volen realitzar la seva primera instal·lació com a persones empresàries en el sector agrari, les quals es publiquen als annexos d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocar els ajuts corresponents per a les actuacions de l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

3.1 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

3.2 Els ajuts establerts en aquesta Ordre, que tenen el caràcter de cofinançats amb un reembossament previst del Fons Europeu Agrícola per al Desenvolupament Rural (FEADER) del 23%, i un 77% amb fons del DAR d'acord amb el que preveu el PDR, aniran a càrrec de l'aplicació pressupostària AG06 D/480000100/5740 del pressupost del DAR de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2008, per un import màxim de 163.000 euros.

3.3 L'òrgan competent per a la instrucció del procediment és el Servei de Formació Agrària.

3.4 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent serà el director o la directora general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i a aquests efectes nomenarà una Comissió de valoració de sol·licituds d'ajut que tindrà com a funció elaborar l'informe corresponent per tal que l'òrgan instructor formuli la proposta de resolució de l'ajut.

3.5 La Comissió de valoració de les sol·licituds estarà constituïda pel subdirector o la subdirectora general d'Innovació Rural, pel subdirector o la subdirectora general d'Estratègia Rural, i el/la cap del Servei de Transferència Tecnològica.

3.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de cinc mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no s'ha dictat resolució expressa, s'entendrà que la sol·licitud ha estat desestimada per silenci administratiu.

3.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a partir de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR