RESOLUCIÓ JUS/709/2006, de 9 de març, per la qual es dóna publicitat de la Resolució de 28 de gener de 2006, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, en el recurs governatiu interposat pel senyor Carles VM i la senyora M. Isabel VM contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 14 de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/709/2006, de 9 de març, per la qual es dóna publicitat de la Resolució de 28 de gener de 2006, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, en el recurs governatiu interposat pel senyor Carles VM i la senyora M. Isabel VM contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 14 de Barcelona.

Atès que en data 28 de gener de 2006, la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques ha adoptat resolució en el recurs governatiu interposat pel senyor Carles VM i la senyora M. Isabel VM contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 14 de Barcelona, denegatòria de la cancel·lació registral de la condició resolutòria constituïda per garantir el pagament ajornat d'una part del preu fixat en escriptura de compravenda;

D'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei 4/2005, de 8 d'abril, dels recursos contra les qualificacions dels registradors de la propietat de Catalunya, i d'acord amb el que preveu l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

En ús de les competències que tinc atribuïdes,

Resolc:

Donar publicitat a la Resolució de 28 de gener de 2006, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, en el recurs governatiu interposat pel senyor Carles VM i la senyora M. Isabel VM contra la qualificació de la registradora de la propietat núm. 14 de Barcelona, denegatòria de la cancel·lació registral de la condició resolutòria constituïda per garantir el pagament ajornat d'una part del preu fixat en escriptura de compravenda, que es publica com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 9 de març de 2006

Xavier Muñoz Puiggròs

Director general de Dret i d'Entitats Jurídiques

Annex

RESOLUCIÓ

de 28 de gener de 2006, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, que es dicta en el recurs governatiu interposat pel senyor Carles VM i la senyora M. Isabel VM contra la qualificació de la registradora de la propietat, titular del Registre núm. 14 de Barcelona, denegatòria de la cancel·lació registral de la condició resolutòria constituïda per garantir el pagament ajornat d'una part del preu fixat en escriptura de compravenda.

Relació de fets

.1 Mitjançant escriptura atorgada a Barcelona el 3 de juliol de 1979 davant el notari senyor Antonio Royán Páez, la societat Icomar, SA, va vendre al senyor Nicolás GM la finca registral número 3.289. Va quedar ajornat el pagament de la quantitat de 284.900 pessetes (1.712,28 euros), en deu terminis de 28.490 pessetes (171,23 euros), amb venciment final el dia 5 d'octubre de 1981, el qual es va garantir amb una condició resolutòria. L'esmentada compravenda va causar la inscripció 1a de data 10 de gener de 1983, al foli 99 del llibre 52 de Sants-2, volum 2242 de l'arxiu.

.2 El dia 26 de setembre de 2005, els senyors Carles i M. Isabel VM van presentar una instància al Registre de la Propietat número 14 de Barcelona (assentament 1674 del Diari 53), on sol·licitaven la cancel·lació registral de la condició resolutòria, ja que entenien que, en no haver estat renovada ni executada la condició i haver transcorregut un termini superior als deu anys sense interrupció, se n'havia produït la prescripció d'acord amb el que estableix el paràgraf 5è de l'article 82 de la Llei hipotecària, en la redacció donada per la Llei 24/2001, de 27 de desembre, de mesures fiscals, administratives i de l'ordre social, en relació amb article 121.20 de la Llei 29/2002, de 30 de desembre, Primera llei del Codi civil de Catalunya.

.3 Mitjançant nota de qualificació de data 14 d'octubre de 2005, la registradora va denegar la cancel·lació de la condició resolutòria perquè no havien transcorregut trenta-un anys des del venciment de l'últim termini. Per fonamentar-ho adduïa que, d'acord amb el que disposa l'article 82.5 de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR