ORDRE PTO/298/2009, de 2 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts a persones físiques i jurídiques titulars d'autoritzacions de transport públic per carretera per al foment de les condicions de seguretat i incorporació de noves tecnologies i millores mediambientals i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

PTO/298/2009, de 2 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts a persones físiques i jurídiques titulars d'autoritzacions de transport públic per carretera per al foment de les condicions de seguretat i incorporació de noves tecnologies i millores mediambientals i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2009.

L'Ordre PTO/199/2008, de 25 d'abril, va aprovar les bases que regulaven l'atorgament dels ajuts a persones físiques i jurídiques titulars d'autoritzacions de transport públic per carretera per al foment de les condicions de seguretat i incorporació de noves tecnologies i millores mediambientals.

Vista l'acollida positiva de les anteriors convocatòries, es considera procedent continuar amb aquest règim d'ajuts per tal d'afavorir la millora de les condicions de seguretat i la incorporació de noves tecnologies i millores mediambientals en el sector del transport públic per carretera i, alhora, actualitzar el contingut de les bases aprovades, atenent les novetats legislatives i l'estructura departamental.

Per tot això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores que han de regir l'atorgament d'ajuts a persones físiques i jurídiques titulars d'autoritzacions de transport públic per carretera per al foment de les condicions de seguretat i incorporació de noves tecnologies i millores mediambientals en el sector del transport per carretera a Catalunya, i que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Fer pública la convocatòria per a l'any 2009 per a l'atorgament d'ajuts a persones físiques i jurídiques titulars d'autoritzacions de transport públic per carretera per al foment de les condicions de seguretat i incorporació de noves tecnologies i millores mediambientals en el sector del transport per carretera a Catalunya.

Article 3

El termini de presentació de les sol·licituds per a la convocatòria per a l'any 2009 és d'un mes comptat a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

L'import dels ajuts per a la convocatòria de l'any 2009 és el següent:

Per cada autorització MDP àmbit nacional: 765,00 euros.

Per cada autorització MDP àmbit comarcal: 376,00 euros.

Per cada autorització MDP àmbit local: 269,00 euros.

Per cada autorització MDL: 100,00 euros.

Per cada autorització VD, per a la realització de transport discrecional: 435,00 euros.

Les autoritzacions a què es refereix aquest article hauran d'haver estat atorgades pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i no han de trobar-se en cap cas en situació de suspensió.

Els ajuts es distribuiran en funció del nombre i l'àmbit territorial d'autoritzacions de què disposi la persona sol·licitant. A aquests efectes, i en el cas d'autoritzacions de tipus VD, es tindran en compte les autoritzacions de què sigui titular la persona sol·licitant el dia de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. En el cas d'autoritzacions del tipus MDP i MDL, les ajudes es distribuiran en funció del nombre i l'àmbit territorial de les autoritzacions de què disposava la persona sol·licitant el 15 d'abril de 2007.

Article 5

L'atorgament d'aquests ajuts anirà amb càrrec a la partida pressupostària D/470000100/5230, del centre gestor PO03 del pressupost del Departament de Política Territorial i Obres públiques per a l'any 2009, per un import màxim de 21.000.000,00 euros.

La dotació màxima indicada al paràgraf anterior pot ser modificada d'acord amb la normativa vigent.

L'atorgament d'aquests ajuts resta condicionat al fet que hi hagi el corresponent crèdit pressupostari per fer-hi front. Un cop exhaurit aquest, no es podran atendre més sol·licituds a càrrec del pressupost de 2009 de les presentades a l'empara d'aquesta convocatòria.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PTO/199/2008, de 25 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts per fomentar les condicions de seguretat i la incorporació de noves tecnologies i millores mediambientals.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 2 de juny de 2009

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores de les subvencions destinades a persones físiques i jurídiques titulars d'autoritzacions de transport públic per carretera per al foment de les condicions de seguretat i la incorporació de noves tecnologies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR