ORDRE IRP/356/2009, de 14 de juliol, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de 3 beques de col·laboració en funcions pròpies del Memorial Democràtic, i s'obre convocatòria pública per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/356/2009, de 14 de juliol, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de 3 beques de col·laboració en funcions pròpies del Memorial Democràtic, i s'obre convocatòria pública per a l'any 2009.

Mitjançant la Llei 13/2007, de 31 d'octubre, es va constituir el Memorial Democràtic com a entitat de dret públic que té per objecte desplegar les polítiques públiques del Govern adreçades a l'acció cívica de recuperació, commemoració i foment de la memòria democràtica i, en concret, del coneixement del període de la II República, de la Generalitat republicana, de la Guerra Civil, la dictadura franquista i l'exili.

El Memorial Democràtic, ateses les funcions previstes en l'article 3 de la seva llei de creació, considera d'interès públic promoure la col·laboració amb persones llicenciades, o en possessió d'un títol universitari de grau superior equivalent, en història o altres disciplines relacionades amb les humanitats o les ciències socials, per tal de facilitar-les l'adquisició de qualificacions i competències professionals en l'àmbit de les polítiques públiques de memòria democràtica.

Per tot això, d'acord amb el Decret Legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'informe previ de l'Àrea d'Assessorament Jurídic en l'àmbit de Relacions Institucionals i Participació,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases reguladores per a la concessió de 3 beques de col·laboració en funcions pròpies del Memorial Democràtic.

1.2 Obrir convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2009.

Article 2

Termini

El termini de presentació de les sol·licituds és de quinze dies a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Import i partida pressupostària

3.1 L'import total màxim destinat a aquesta convocatòria és de 12.000 euros.

3.2 Les beques aniran a càrrec de la partida pressupostària 8060 D/480000100/1310 de les despeses del Memorial Democràtic per al 2009.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de juliol de 2009

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores per a la concessió de 3 beques de col·laboració en funcions pròpies del Memorial Democràtic

  1. Objecte

    Adjudicar tres beques de col·laboració en funcions pròpies del Memorial Democràtic per a persones que disposin del títol de llicenciat/da o estiguin en possessió d'un títol de grau superior equivalent en història o altres disciplines afins (filosofia, humanitats, ciències polítiques, sociologia, etc.), per tal que l'experiència que assoleixin complementi llur formació acadèmica, les prepari per a l'exercici de la seva professió i, alhora, els proporcioni un coneixement pràctic del funcionament de l'Administració.

  2. Activitats

    2.1 Les activitats a desenvolupar per part de dos dels/les beneficiaris/es de les beques convocades consisteixen en la redacció d'informes de resolució d'expedients de recerca de persones desaparegudes i la recerca documental en arxius del territori de Catalunya per tal de completar el mapa de fosses comunes de Catalunya que gestiona el Memorial Democràtic.

    2.2 L'activitat a desenvolupar per part d'un/a dels/les beneficiaris/es de les beques convocades consisteix a participar en la creació, juntament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR