ORDRE BEF/197/2004, de 2 de juny, de convocatòria per a l'acreditació d'entitats col·laboradores del Programa de suport a l'acolliment residencial per a gent gran, del Programa d'ajuts per a l'accés als habitatges amb serveis comuns per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental i del Programa de suport a l'autonomia a la pr...

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/197/2004, de 2 de juny, de convocatÚria per a l'acreditaciÛ d'entitats col∑laboradores del Programa de suport a l'acolliment residencial per a gent gran, del Programa d'ajuts per a l'accÈs als habitatges amb serveis comuns per a persones amb problem‡tica social derivada de malaltia mental i del Programa de suport a l'autonomia a la prÚpia llar.

AtËs el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulaciÛ del sistema catal‡ de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig;

AtËs el Decret 288/1992, de 26 d'octubre, de creaciÛ del Programa d'ajuts de suport a l'acolliment residencial per a gent gran, modificat pel Decret 393/1996, de 12 de desembre, sobre les prestacions econÚmiques d'atenciÛ social a la gent gran,i l'Ordre de 22 de desembre de 1992, que el desplega, modificada per la disposiciÛ final 2 de l'Ordre de 29 de gener de 1998, de convocatÚria p˙blica per a la concessiÛ d'ajuts a persones naturals per a programes del Departament de Benestar Social en matËria de serveis socials; i atËs el Decret 182/2003, de 22 de juliol, de regulaciÛ dels serveis d'acolliment di¸rn de centres de dia per a gent gran;

Atesa l'Ordre de 20 d'abril de 1998, per la qual es crea el Programa d'ajuts per a l'accÈs alshabitatges amb serveis comuns per a persones amb problem‡tica social derivada de malaltia mental, i es complementa la normativa b‡sica referent als habitatges amb serveis comuns per a persones amb disminuciÛ inclosa en el Decret 284/1996, de 23 de juliol, per tal d'adaptar-la a les necessitats especÌfiques del col∑lectiu de persones amb problem‡tica social derivada de malaltia mental;

Atesa l'Ordre BES/6/2002, de 10 de gener, per la qual s'estableix el Programa de suport a l'autonomia a la prÚpia llar, s'obre convocatÚria i s'aproven les bases per a la concessiÛ d'ajuts a persones naturals per a programes del Departament de Benestar Social en matËria de serveis socials;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ˙s de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

ConvocatÚria

1.1††S'obre convocatÚria perquË les persones fÌsiques o jurÌdiques titulars d'establiments d'acolliment residencial, centres de dia o habitatges tutelats per a gent gran, o d'habitatges amb serveis comuns per a persones amb problem‡tica social derivada de malaltia mental, presentin sol∑licituds per tal de ser acreditades com a entitats col∑laboradores dels programes corresponents.

1.2††S'obre convocatÚria perquË les entitats d'iniciativa social i les entitats p˙bliques de serveis socials que prestin serveis inclosos en el Programa de suport a l'autonomia a la prÚpia llar presentin sol∑licituds per tal de ser acreditades com a entitats col∑laboradores d'aquest programa.

Article 2

Sol∑licituds

2.1††Les sol∑licituds per concÛrrer a aquesta convocatÚria per a l'acreditaciÛ com a entitat col∑laboradora, en els tres programes, s'han de formular en els impresos normalitzats que es facilitaran a les dependËncies esmentades a l'annex 4 d'aquesta Ordre, o a travÈs d'Internet a la web del Departament de Benestar i FamÌlia (www.gencat.net/benestar).2.2††Les sol∑licituds, degudament emplenades i adjuntant-hi la documentaciÛ que s'indica en els impresos per acreditar els requisits i les condicions exigits, s'han de presentar a les dependËncies esmentades, sens perjudici del que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de rËgim jurÌdic de les administracions p˙bliques i del procediment administratiu com˙.

2.3††La convocatÚria es mantÈ oberta tot l'any natural.

Article 3

Criteris i condicions

Els criteris i les condicions per obtenir l'acreditaciÛ per a cada programa sÛn els que figuren als annexos d'aquesta Ordre:

a)†Programa de suport a l'acolliment residencial, centre de dia i habitatge tutelat per a gent gran: annex 1.

b)†Programa d'ajuts per a l'accÈs als habitatges amb serveis comuns per a persones amb problem‡tica social derivada de malaltia mental: annex 2.

L'aplicaciÛ dels criteris esmentats als apartats anteriors ser‡ valorada no solament individualment, sinÛ considerant tambÈ la qualitat assistencial i estructural de l'establiment de manera global.

c)†Programa de suport a l'autonomia a la prÚpia llar per a persones amb disminuciÛ: annex 3.

Article 4

TramitaciÛ i resoluciÛ

4.1††El Servei d'InspecciÛ i Registre del Departament de Benestar i FamÌlia comprovar‡ el compliment dels requisits establerts per a l'acreditaciÛ sol∑licitada, i emetr‡ l'informe corresponent.

4.2††El ComitË d'acreditaciÛ previst a l'article 8 d'aquesta Ordre avaluar‡ els informes i tota la documentaciÛ que consti a l'expedient, i dictar‡ resoluciÛ.

4.3††La resoluciÛ ha d'indicar el programa i, si escau, els serveis per als quals s'acredita l'entitat col∑laboradora.

4.4††La resoluciÛ i notificaciÛ d'atorgament o de denegaciÛ de l'acreditaciÛ com a entitat col∑laboradora s'ha de fer dins el termini de sis mesos a partir de la data en quË la sol∑licitud hagi tingut entrada en qualsevol dels registres del Departament de Benestar i FamÌlia.

Transcorregut el termini fixat sense que s'hagi notificat la resoluciÛ expressa, s'entendr‡ estimada la sol∑licitud.

4.5††Contra la resoluciÛ, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alÁada en el termini d'un mes davant el director general de l'Institut Catal‡ d'AssistËncia i Serveis Socials, en els termes que estableixen els articles 114 i seg¸ents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de rËgim jurÌdic de les administracions p˙bliques i del procediment administratiu com˙.

4.6††Un cop emesa la resoluciÛ d'acreditaciÛ del servei o establiment, es far‡ l'anotaciÛ registral corresponent al Registre d'entitats, serveis i establiments socials del Departament de Benestar i FamÌlia, i ser‡ considerada una dada b‡sica registral a efectes de publicitat.

Article 5

AcreditaciÛ5.1††L'acreditaciÛ com a entitat col∑laboradora s'atorgar‡ per un perÌode de tres anys i est‡ subjecta a les verificacions periÚdiques que l'AdministraciÛ consideri oportunes.

Passat aquest perÌode es considerar‡ prorrogada pel mateix perÌode, sempre que no hi hagi causa de revocaciÛ.

5.2††Les entitats col∑laboradores acreditades obtindran per part del Departament de Benestar i FamÌlia una placa acreditativa segons el model oficial que s'estableixi.

5.3††L'acreditaciÛ com a entitat col∑laboradora no comporta la recepciÛ efectiva de persones benefici‡ries del programa corresponent per part d'aquesta, la qual requerir‡ la signatura prËvia d'un conveni amb l'ICASS que concretar‡ el nombre mÌnim de persones benefici‡ries que podran tenir accÈs al servei i a altres condicions d'aquest accÈs.

5.4††Les entitats estan obligades a facilitar tota la informaciÛ requerida pels Úrgans de control de l'AdministraciÛ i a comunicar qualsevol variaciÛ sobre la seva situaciÛ juridicoadministrativa.

Article 6

ExclusiÛ temporal de la relaciÛ d'entitats col∑laboradores

El conveni que preveu l'article 5.3 ha de contenir una cl‡usula que prevegi que quan s'incoÔ un expedient sancionador per una falta molt greu o per una falta greu relacionada amb aspectes higienicosanitaris, l'ICASS exclour‡ temporalment l'entitat de la relaciÛ d'entitats col∑laboradores, fins que hi hagi resoluciÛ que posi fi a la via administrativa en l'expedient sancionador.

Article 7

RevocaciÛ de l'acreditaciÛ

7.1††L'acreditaciÛ podr‡ ser revocada durant el perÌode de vigËncia, quan es comprovi l'incompliment de les condicions existents en el servei o establiment en el moment del seu atorgament, previ expedient en el qual es donar‡ vista als interessats.

7.2††SÛn causes de revocaciÛ de l'acreditaciÛ:

a)†L'incompliment de les disposicions normatives aplicables, qualsevol criteri o condiciÛ d'organitzaciÛ i funcionament establerts als annexos d'aquesta Ordre.

b)†L'incompliment de les condicions establertes en la resoluciÛ d'acreditaciÛ.

c)†Quan el servei o establiment sigui sancionat per una falta molt greu o per una falta greu relacionada amb aspectes higienicosanitaris. En aquest cas, l'entitat no podr‡ presentar una nova sol∑licitud en el terminide dos anys.

d)†El fet que les persones benefici‡ries del programa o de la seva famÌlia paguin, per qualsevol concepte, una quantitat econÚmica superior a l'establerta a la resoluciÛ de concessiÛ d'ajut econÚmic, llevat dels programes que prevegin serveis complementaris.

e)†El fet de no prestar el servei en les condicions especÌfiques de cada programa.

f)†La ren˙ncia. En aquest cas, l'entitat no es podr‡ presentar de nou durant un perÌode de dos anys.

g)†El canvi de l'entitat titular del servei. En aquest cas, si el nou titular est‡ interessat a continuar com a servei o establiment acreditat haur‡ de presentar una nova sol∑licitud.

h)†L'incompliment del contingut obligacional del contracte assistencial.

i)†El tancament del servei.

j)†Quan no es compleixi el nivell assistencial al qual s'ha compromËs l'entitat.

k)†La reiteraciÛ en la no-comunicaciÛ de les altes, les baixes, les places reservades o la llista d'espera.

7.3††La revocaciÛ de l'acreditaciÛ com a entitat col∑laboradora es far‡ mitjanÁant una resoluciÛ del ComitË d'acreditaciÛ, i comportar‡ la retirada de la placa acreditativa.

7.4††La revocaciÛ de l'acreditaciÛ ser‡ comunicada a les persones benefici‡ries del programa perquË puguin optar per romandre en el servei o accedir a un altre; en tot cas es garantiran els drets adquirits.

7.5††Quan una entitat sigui titular de mÈs d'un dels serveis socials inclosos en el Programa de suport a l'acolliment residencial, la revocaciÛ de l'acreditaciÛ com a entitat col∑laboradora que afecti un servei no comportar‡ necess‡riament la revocaciÛ com a titular dels altres tipus de serveis.

Article 8

ComitË d'acreditaciÛ

8.1††El ComitË...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR