DECRET 160/1989, de 23 de juny, pel qual es declara urgent l'ocupació per l'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus dels béns i els drets afectats pel projecte de col·lector interceptor del marge dret del riu Besòs, als termes municipals de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Sant Adrià de Besòs i Barcelona (Barcelonès).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus ha tramitat un expedient per a l'ocupació urgent dels béns i els drets afectats per expropiació forçosa, necessaris per dur a terme les obres del projecte de col·lector interceptor del marge dret del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a l'estació depuradora de Sant Adrià de Besòs, als termes municipals de Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i Barcelona, pel qual sol·licita que es dicti una resolució per declarar urgent l'ocupació de béns esmentada.

En l'expedient s'acredita que el projecte tècnic de les obres va ser aprovat inicialment pel Consell Metropolità de l'Entitat esmentada en sessió de 2 de febrer de 1989. En aquesta sessió també es va acordar l'exposició al públic reglamentària, tràmit en el qual es van presentar diverses al·legacions. El Consell Metropolità, en sessió de 18 de maig de 1989, les va estimar parcialment i, en conseqüència, va aprovar definitivament el projecte.

Així mateix, s'acredita en l'expedient que la Junta de Sanejament del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya va emetre informe favorable sobre el projecte esmentat, i que també va emetre certificació justificativa de les circumstàncies que motiven la petició de la declaració d'urgent ocupació dels béns necessaris per executar aquest projecte.

Consta també a l'expedient la relació dels béns concretats i individualitzats amb les dades suficients per a la seva identificació, relació que va ser aprovada inicialment en sessió del Consell Metropolità de 2 de febrer de 1989, en què es va acordar exposar-la al públic pel termini reglamentari. Durant aquest termini es van presentar diverses al·legacions.

El Consell Metropolità de l'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus, en sessió de 18 de maig de 1989, va estimar les al·legacions esmentades i, en conseqüència, va aprovar definitivament la relació de propietaris i la descripció dels béns i els drets afectats, i també l'inici de l'expedient expropiatori per a l'execució del projecte.

Per últim, s'adjunta a l'expedient la memòria que justifica la urgència de l'ocupació i que es fonamenta en el fet que aquest col·lector interceptarà tots el abocaments directes d'aigües residuals que hi ha al marge dret del riu Besòs, anul·lant una gran part de la contaminació que en aquests...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR