RESOLUCIÓ JUI/605/2003, de 7 de març, de modificació dels Estatuts del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Lleida.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ JUI/605/2003, de 7 de març, de modificació dels Estatuts del Col-legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Lleida.

Vista l'Ordre de 16 de gener de 1989, publicada en el DOGC núm. 1126, de 3.4.1989, per la qual es declaren l'adequació a la legalitat, la inscripció en el Registre de col-legis professionals de Catalunya i la publicació dels estatuts del Col-legi de Secretaris, Interventors i Dipositaris d'Administració Local de Lleida; la Resolució de 10 de juliol de 1991, publicada en el DOGC núm. 1471, de 24.7 .1991, de modificació dels Estatuts, i el Decret 362/2001, de 18 de desembre (DOGC núm. 3544, de 2.1.2002), de canvi de denominació del Consell de Col-legis de Secretaris, Interventors i Dipositaris d'Administració Local de Catalunya i dels col-legis de Secretaris, Interventors i Dipositaris d'Administració Local de Barcelona, Girona Lleida i Tarragona;

Vista la modificació global dels Estatuts aprovada en Assemblea General extraordinària de 29 de juny de 2002;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col-legis professionals, i el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d'aprovació del reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en la consellera de Justícia i Interior funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999).

Atès que els articles modificats s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials, i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

-1 Declarar l'adequació a la legalitat de la modificació global dels Estatuts del Col-legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Lleida i disposar la seva inscripció en el Registre de Col-legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

-2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels Estatuts esmentats, com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 7 de març de 2003

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia i Interior

Annex

Estatuts del Col-legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local de Lleida.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El Col-legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Lleida (en endavant designat en aquest text solament amb el mot Col-legi) té com a àmbit d'actuació tot el territori inclòs en la demarcació territorial de la província de Lleida.

Article 2

Seu col-legial

La seu oficial del Col-legi radicarà a Lleida ciutat i en el domicili que determinin el seus òrgans de govern, actualment avinguda del Segre, 5, 1r 2a.

Article 3

Norma obligatòria

Aquests Estatuts tenen el caràcter de norma d'obligat compliment per a tots els qui integren el Col-legi.

Article 4

Normativa jurídica

El Col-legi, en la seva actuació dins l'àmbit territorial que li és propi i sens perjudici del que disposi la legislació aplicable en matèria de funció pública local, es regirà per la legislació bàsica estatal en matèria de col-legis professionals, la Llei del Parlament de Catalunya 13/1982, de 17 de desembre, de col-legis professionals de Catalunya, el seu Reglament aprovat pel Decret 329/1983, de 7 de juliol, els Estatuts generals de la Organització Col-legial de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local, aprovats pel Reial decret 1912/2000, de 24 de novembre, els Estatuts del Consell de Col-legis de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya, per aquests Estatuts i, amb caràcter supletori, per la resta de l'ordenament jurídic que li sigui d'aplicació.

Com a corporació de dret públic, està sotmès a les normes del dret administratiu.

Se n'exceptuen les qüestions d'índole civil o penal, les quals estaran atribuïdes a la jurisdicció ordinària, com també les relacions amb el personal contractat, les quals estan sotmeses a la jurisdicció laboral.

Article 5

Personalitat jurídica

El Col-legi, com a corporació de dret públic, representativa dels seus col-legiats per a la defensa dels seus interessos professionals, reconeguda i emparada per la Constitució, l'Estatut de Catalunya i la Llei de col-legis professionals, gaudeix de personalitat jurídica pròpia i capacitat plena d'actuar per al compliment de les finalitats i funcions que té assignades.

En conseqüència i d'acord amb les lleis, podrà adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de béns, administrar-los i donar-los la destinació que millor convingui als seus interessos professionals i econòmics.

Podrà, així mateix, comparèixer davant els tribunals i autoritats dels distints ordres i graus de jerarquia per exercir les accions, excepcions i peticions que cregui adequades en defensa de la professió, del seu patrimoni i, en general, dels drets que dimanin d'aquests Estatuts i disposicions concordants.

Article 6

Fins essencials

Són finalitats essencials del Col-legi:

  1. Recolzar i vigilar, dins del marc de les lleis i altres normes d'aplicació, l'exercici de les professions de secretari, interventor, tresorer i secretaris-interventors d'administració local.

  2. Representar els interessos generals dels col-legiats, especialment en les seves relacions amb les administracions públiques.

  3. Defensar els interessos generals dels col-legiats.

  4. Vetllar perquè l'activitat professional s'adeqüi a la normativa legal.

  5. Informar les normes que prepari l'òrgan escaient de la Generalitat sobre les condicions generals de l'exercici professional, funcions, els àmbits i el règim d'incompatibilitats dels col-legiats, i també les que puguin correspondre a altres administracions.

  6. Col-laborar amb les administracions competents en l'assistència als municipis que manquin de funcionaris que tinguin atribuït l'exercici de funcions legalment reservades, mitjançant les fórmules que en cada cas es convinguin.

Article 7

Funcions

Són funcions pròpies del Col-legi, als efectes d'assolir els seus objectius, les que es desprenen del contingut d'aquests Estatuts, de la definició de la professionalitat, i especialment les següents:

7.1 Vetllar per l'observació dels principis d'ètica professional i pel respecte als drets dels ciutadans, i exercir la jurisdicció disciplinària en les matèries col-legial i professional.

7.2 Participar en els òrgans consultius de l'Administració quan sigui requerit per fer-ho.

7.3 Organitzar activitats i serveis comuns de caràcter professional, cultural, assistencial, de previsió i similars que siguin d'interès per als col-legiats i les seves famílies.

7.4 Evitar l'intrusisme i la competència deslleial entre els professionals.

7.5 Intervenir com a mitjancer i amb procediments d'arbitratge en els conflictes que, per motius professionals, se suscitin entre col-legiats.

7.6 Emetre els informes o dictàmens que li siguin sol-licitats en relació amb qüestions que entrin dins de les pròpies de la professió o d'alguna manera hi siguin concordants.

7.7 Organitzar cursos de formació i perfeccionament professional per als col-legiats. De conformitat amb el que preveu l'article 6.f) d'aquests Estatuts, aquests cursos es podran adreçar també a aquelles persones que estiguin relacionades amb les funcions reservades als funcionaris de l'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional o vulguin assolir la formació necessària per a l'exercici d'aquestes funcions.

7.8 Aprovar els seus pressupostos i regular i fixar les aportacions o quotes dels col-legiats.

7.9 Informar al Consell de Col-legis de Catalunya sobre qüestions relacionades amb la professió, amb els efectes determinats en la Llei de col-legis professionals.

7.10 Intervenir davant del Consell de Col-legis de Catalunya en la forma establerta en els seus Estatuts, i davant del Col-legi Nacional de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local en la forma assignada per la legislació general de l'Estat.

7.11 Establir acords amb altres entitats que hi estiguin interessades o amb organitzacions o col-legis de les mateixes professions o concordants amb elles, situats en altres demarcacions territorials de Catalunya o de la resta de l'Estat Espanyol.

7.12 Totes les altres funcions que s'estimin beneficioses per als interessos professionals i que s'encaminin al compliment dels objectius col-legials o que siguin atribuïdes al Col-legi per la normativa legal vigent.

Article 8

Relacions externes

En tot el que fa referència als aspectes institucionals i corporatius que preveuen la Llei de col-legis professionals i aquests Estatuts, el Col-legi es relacionarà amb la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de la Presidència del Govern de la mateixa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR