ORDRE ARP/342/2006, de 30 de juny, per la qual es declara l'existència oficial a Catalunya de les males herbes Leptochloa sp., Leersia oryzoides i Sagittaria sp., i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/342/2006, de 30 de juny, per la qual es declara l'existència oficial a Catalunya de les males herbes Leptochloa sp., Leersia oryzoides i Sagittaria sp., i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

S'ha detectat la presència de Leptochloa fusca i Leersia oryzoides en camps d'arròs de Catalunya. Fins al moment aquestes males herbes no estaven esteses als camps de cultiu del territori català. També s'ha detectat la presència al delta de l'Ebre de l'espècie invasora Sagittaria sp.

D'acord amb el que preveu la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal (BOE núm. 279, de 21.11.2002), i a proposta de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries;

En ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es declara l'existència oficial de les males herbes Leptochloa sp., Leersia oryzoides i Sagittaria sp., que afecten diversos camps d'arròs a Catalunya, i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

Article 2

És obligació de tots els/les agricultors/res i els/les professionals del sector notificar al Servei de Sanitat Vegetal de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca la presència de camps afectats per aquestes males herbes.

Article 3

Queda prohibida a Catalunya la comercialització i el moviment de lots de gra d'arròs que puguin contenir llavors d'aquestes males herbes.

Article 4

4.1 Serà obligatòria l'arrencada i la posterior destrucció dels camps assenyalats pel Servei de Sanitat Vegetal com a afectats per aquestes males herbes.

4.2 En les finques d'arròs en què s'ha detectat la presència d'aquestes males herbes es prohibirà la sembra fins que no se'n comprovi la desaparició. Per tal d'evitar la propagació de les seves llavors els/les propietaris/àries hauran d'executar les labors de camp que el personal tècnic de Sanitat Vegetal els indiqui.

Article 5

Els/les propietaris/àries dels camps de les zones afectades per aquestes males herbes hauran de permetre l'accés del personal funcionari, o persones oficialment autoritzades, per realitzar les tasques d'inspecció, destrucció del cultiu, així com d'altres mesures de prevenció i lluita.

Article 6

6.1 Els/les agricultors/res afectats/des per les actuacions que s'estableixen en aquesta Ordre rebran les indemnitzacions corresponents als perjudicis causats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR