DECRET 163/2002, d'11 de juny, pel qual es regula l'activitat d'avaluació integral ambulatòria en geriatria, cures pal.liatives i trastorns cognitius que pot contractar el Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET

163/2002, d'11 de juny, pel qual es regula l'activitat d'avaluació integral ambulatòria en geriatria, cures pal·liatives i trastorns cognitius que pot contractar el Servei Català de la Salut.

El Programa Vida als Anys, des de la seva creació l'any 1986, ha promogut un model d'atenció basat en el treball en equip multidisciplinar, en la valoració integral i en el disseny de propostes d'intervenció multidimensionals que pretenen contemplar la globalitat de les necessitats de la persona. El Programa Vida als Anys està adreçat a les persones grans malaltes, a les malaltes cròniques i a les persones en situació terminal.

El Decret 242/1999, de 31 d'agost, pel qual es crea la xarxa de centres, serveis i establiments sociosanitaris d'utilització pública de Catalunya (DOGC núm. 2973, de 13.9.1999) estableix que un dels objectius generals dels centres, serveis i establiments integrats en la xarxa és l'avaluació integral dels i de les pacients. En concordança amb l'objectiu precitat, l'activitat d'avaluació integral ambulatòria en geriatria, cures pal·liatives i trastorns cognitius és un procés diagnòstic destinat a valorar les capacitats, necessitats i diagnòstics clínics de determinats pacients amb l'objectiu de dissenyar un pla d'intervenció multidimensional. Pot contribuir a obtenir una major eficàcia en el procés diagnòstic, un millor ús de fàrmacs, una millora de l'atenció a domicili, fet que origina un grau menor d'institucionalització i una millora en l'estat funcional i cognitiu.

El Decret 345/2001, de 24 de desembre, pel qual es regula l'establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut (DOGC núm. 3542, de 28.12.2001), regula la utilització dels instruments jurídics que preveu l'ordenament vigent per a la prestació dels serveis sanitaris, d'acord amb les previsions de la disposició addicional 11 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, afegida per la Llei 11/1995, de 29 de setembre.

Les activitats incloses en l'àmbit de l'assistència sociosanitària que poden ser objecte de contractes o convenis amb les entitats titulars dels centres, serveis i establiments sociosanitaris estan enumerades i definides en l'Ordre del Departament de la Presidència de 15 de maig de 1991 (DOGC núm. 1452, de 7.6.1991), per la qual cosa és necessària una norma que permeti la contractació d'aquesta activitat d'avaluació integral ambulatòria en geriatria, cures pal·liatives i trastorns cognitius.

Per tot això, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquest Decret és regular l'activitat d'avaluació integral ambulatòria en geriatria, cures pal·liatives i trastorns cognitius que, en l'àmbit dels serveis d'atenció de dia sociosanitaris o de dispositius d'hospitals d'aguts que compleixin els requisits, pugui ser...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR