ORDRE ARP/54/2002, de 4 de març, per la qual s'amplia el termini de presentació de les sol·licituds dels ajuts associats a la declaració única agrària (DUN) i es concreta l'aplicació de l'article 8 de l'Ordre ARP/24/2002, de 30 de gener.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/54/2002, de 4 de març, per la qual s'amplia el termini de presentació de les sol·licituds dels ajuts associats a la declaració única agrària (DUN) i es concreta l'aplicació de l'article 8 de l'Ordre ARP/24/2002, de 30 de gener.

Mitjançant les ordres ARP/24/2002, de 30 de gener, sobre ajuts per a superfícies amb determinats productes agrícoles; ARP/25/2002, de 30 de gener, sobre ajuts que integren les indemnitzacions compensatòries en determinades zones desfavorides; ARP/26/2002, de 30 de gener, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts agroambientals; ARP/27/2002, de 30 de gener, sobre ajuts als productors de bestiar boví, oví i cabrum, publicades al DOGC núm. 3568, de 5.2.2002, totes elles associades a la declaració única agrària (DUN), es fixa el termini de presentació de sol·licituds entre els dies 2 de gener i 8 de març de 2002.

Els sectors afectats han plantejat la necessitat que els agricultors puguin disposar de més temps per adoptar les seves decisions de producció en aquesta campanya, i és voluntat del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ampliar el termini de presentació de les sol·licituds dels ajuts que regulen les ordres esmentades.

D'altra banda, l'article 8 de l'Ordre ARP/24/2002, de 30 de gener, per la qual s'estableix el procediment per a la tramitació dels ajuts per a superfícies amb determinats productes agrícoles, per a la campanya de comercialització 2002-2003, disposa que, per raons derivades, entre d'altres, de dèficits de precipitació, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per pròpia iniciativa o a petició dels productors afectats, eximirà del compliment dels límits establerts per a la retirada voluntària de terres a les explotacions agràries de les zones afectades.

Pel que fa als cultius d'estiu, les sembres estan molt condicionades per la manca de disponibilitat d'aigua de reg, la qual cosa repercuteix en el fet que moltes de les hectàrees que inicialment es preveien sembrar s'hagin de deixar sense cultivar, per no poder disposar dels elements necessaris per al seu normal desenvolupament.

Aquesta situació és particularment greu en determinades comarques de la demarcació de Girona, on el nivell dels embassaments es troba per sota de la mitjana amb les corresponents restriccions que això pot comportar en l'ús de l'aigua per a reg.

Per tot això, valorades les circumstàncies abans esmentades i en ús de les atribucions que m'han estat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR