DECRET 391/1982, de 26 d'octubre, que limita la documentació exigible en els projectes d'obres de reparació, ampliació i millores de quantia inferior a 2.500.000 pessetes.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

El Reglament General de contractació de l'Estat, aprovat pel Decret 3410/1975, de 25 de novembre, estableix en el seu article 70, per a les obres que tinguin la consideració de reparacions menors, la possibilitat de suprimir alguns dels documents exigits per als respectius projectes (memòria, plànols, plec de prescripcions tècniques particulars i pressupost, per als de quantia inferior a cinc milions de pessetes), sempre que la resta de documentació sigui suficient per definir, executar i valorar les obres que comprenen.

El mateix article estableix també per a les obres menors que no excedeixin cinc-centes mil pessetes l'exigència única, quant a documentació, del pressupost corresponent, admetent al mateix temps la possibilitat de modificació d'aquesta xifra per acord del consell de Ministres.

L'evident desfasament en el límit de cinc-centes mil pessetes establert, producte de l'evolució dels preus durant els set anys transcorreguts entre la publicació del Reglament General de contractació i el moment actual, n'aconsella la modificació als efectes d'una més gran agilitat en la contractació d'obres menors. Per la seva part, la procedència d'assegurar un suport documental suficient dels corresponents projectes fa convenient afegir a l'exigència del mer pressupost la d'una memòria detallada de l'obra a realitzar.

Per tot això, en atenció al que disposen l'article 10.1.2, la disposició transitòria 2 de la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, que aprova l'Estatut d'Autonomia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR