LLEI 1/2017, del 6 de febrer, de fusió del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya en el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

El president de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 65 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

Preàmbul

D'acord amb l'article 125 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, la Generalitat té competència exclusiva en matèria de col·legis professionals.

La Llei 7/2006, del 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, faculta l'Administració de la Generalitat perquè promogui la fusió voluntària dels col·legis professionals.

El Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya han promogut el procés d'unificació i han consensuat les bases per a fer-la efectiva per mitjà dels acords adoptats en les assemblees generals extraordinàries d'ambdues corporacions de dret públic, en les quals s'han aprovat el conveni d'unificació dels col·legis i els estatuts provisionals que han de regir el període transitori d'unificació.

La ponderació dels interessos en joc posa de manifest els avantatges derivats de la unificació col·legial, especialment amb relació a la necessitat d'adaptar-se a les innovacions tecnològiques i científiques, que incideixen cada vegada més en els processos agrícoles i forestals, per tal de contribuir a millorar la competitivitat i, en conseqüència, adequar l'oferta a una demanda cada vegada més selectiva, i també amb relació a la defensa dels col·legiats i a la interlocució del col·legi amb l'Administració.

Així doncs, d'acord amb el que disposa l'article 54 de la Llei 7/2006, aquesta llei fusiona el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya.

Article únic Fusió del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya
  1. Es fusionen el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya en el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya. El nou Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya agrupa enginyers tècnics agrícoles i forestals, amb independència de la titulació amb la qual hagin accedit a la professió, amb igualtat de drets i obligacions.

  2. Es crea una comissió gestora, que es regeix pel conveni protocol·litzat en escriptura pública el 17 de juliol de 2015 i aprovat pels dos col·legis que es fusionen, per tal que dugui a terme el procés de fusió en el termini d'un any a partir de l'entrada en vigor d'aquesta llei.

    Disposició addicional. Estatuts del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya

    Els estatuts definitius del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, una vegada aprovats, juntament amb el certificat de l'acta de l'assemblea constituent, s'han de trametre al departament competent en matèria de col·legis professionals, perquè se'n qualifiqui la legalitat i es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

    Disposició transitòria. Patrimoni, personal i constitució del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya

  3. El patrimoni i el personal de les organitzacions col·legials que aquesta llei fusiona s'han d'incorporar al Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya.

  4. El Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya se subroga en el personal, els drets i les obligacions dels col·legis que aquesta llei fusiona.

  5. El Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya quedarà formalment constituït i adquirirà personalitat jurídica i plena capacitat d'obrar quan es constitueixin formalment els seus òrgans de govern, moment en què quedaran dissolts els col·legis que han donat origen al col·legi resultant de la fusió.

    Disposició derogatòria

    Es deroga el Decret 335/1996, del 29 d'octubre, pel qual es constitueix el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Forestals de Catalunya per aplicació de la disposició transitòria segona de la Llei 13/1982, del 17 de desembre.

    Disposició final. Entrada en vigor

    Aquesta llei entra en vigor l'endemà d'haver estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

    Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

    Palau de la Generalitat, 6 de febrer de 2017

    Carles Puigdemont i Casamajó

    President de la Generalitat de Catalunya

    Carles Mundó i Blanch

    Conseller de Justícia

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR