LLEI 14/1981, de 24 de desembre, sobre el Servei de Sismologia de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent:

LLEI

Una bona part de Catalunya està situada en una zona sísmicament activa, tal com ens ho assenyala la Norma Sismoresistent PDS.1 (1974) actualment vigent.

Per això es fa necessari de crear un organisme, el Servei de Sismologia de Catalunya, que es responsabilitzi de la recollida i l'avaluació final de les dades de microsismicitat a Catalunya, per tal de concretar les diverses zones sísmiques i, a la vegada, ajudar la prospecció dels recursos hidrològics, miners i energètics, i a resoldre adequadament problemes d'enginyeria.

Atès que a Catalunya ja hi ha diverses institucions que treballen en el camp de la sismologia, caldrà coordinar-les i donar-los directrius generals.

Es creu especialment indispensable que es prenguin les mesures convenients que garanteixin l'eficàcia del funcionament dels observatoris existents.

Aquesta Llei es fonamenta en allò que disposa el núm. 7 de l'article 9 de l'Estatut de Catalunya.

Article 1

-1 Es crea el Servei de Sismologia de Catalunya, l'objectiu essencial del qual és l'estudi, l'avaluació i les repercussions de la microsismicitat.

-2 Per a la realització adient dels estudis de la microsismicitat, el Servei de Sismologia de Catalunya establirà una àmplia xarxa d'observadors que registrin qualsevol moviment sísmic que es produeixi, i crearà les estacions sismològiques necessàries per a completar les actualment existents.

-3 Aquest organisme actuarà amb l'assessorament científic de l'Institut d'Estudis Catalans.

Article 2

-1 El Servei de Sismologia de Catalunya, mitjançant l'elaboració del corresponent Pla, portarà a terme la coordinació dels centres que actualment treballen a Catalunya i la d'aquells que puguin crear-se, vetllant per llur equipament i funcionament.

-2 El Servei de Sismologia de Catalunya es coordinarà amb la Secció de Sismologia de l'Instituto Geogràfico Nacional, i mantindrà relació d'intercanvi amb altres centres d'estudis sísmics d'afectació geogràfica pròxima.

Article 3

El Servei de Sismologia de Catalunya es finançarà a càrrec del pressupost de la Generalitat.

Disposició addicional primera La present Llei no implica cap augment de crèdit no previst en el Pressupost del 1981, i en tot allò que suposi una nova despesa pública l'aplicació d'aquesta Llei s'iniciarà en l'exercici pressupostari del 1982.

Disposició addicional segona El Consell Executiu determinarà el nivell orgànic del Servei de Sismologia de Catalunya i la integració al Departament que correspongui. Provisionalment quedarà adscrit al Departament de la Presidència.

Disposició final S'autoritza el Consell Executiu perquè desplegui reglamentàriament aquesta Llei.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les Autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Barcelona, 24 de desembre de 1984

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR