ORDRE SSS/290/2003, de 20 de juny, per la qual es crea el Programa per al desenvolupament del Llibre blanc de les professions sanitàries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE SSS/290/2003, de 20 de juny, per la qual es crea el Programa per al desenvolupament del Llibre blanc de les professions sanit‡ries.

La Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenaciÛ sanit‡ria de Catalunya, atribueix al Departament de Sanitat i Seguretat Social la competËncia, entre altres, per determinar els criteris, les directrius i les prioritats de les polÌtiques sanit‡ries, la planificaciÛ sanit‡ria i l'ordenaciÛ territorial dels recursos humans.

El Departament de Sanitat i Seguretat Social ha elaborat el Llibre blanc de les professions sanit‡ries a Catalunya amb l'objectiu primordial de formular un conjunt de propostes elaborades a partir d'una an‡lisi de la realitat del nostre sistema i orientades a donar resposta als reptes de futur amb una perspectiva de mitj‡ i llarg termini.

En aquest sentit el Llibre blanc de les professions sanit‡ries a Catalunya es configura com l'instrument estratËgic que ha d'orientar la presa de decisions pel que fa al desenvolupament futur de les professions sanit‡ries: la planificaciÛ, la formaciÛ i la gestiÛ dels professionals i ha de promoure iniciatives i actuacions dirigides a garantir la coherËncia entre les necessitats socials i la competËncia professional, que contribueixin a dotar el sistema dels professionals que des dels punts de vista qualitatiu i quantitatiu puguin donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

Un cop acabat el procÈs d'elaboraciÛ del Llibre blanc, escau impulsar, planificar i coordinar els processos de difusiÛ i d'implantaciÛ de les propostes que se'n deriven, funcions que requereixen la creaciÛ d'un programa temporal adscrit a la Secretaria general del Departament de Sanitat i Seguretat Social que permetr‡, alhora, consensuar amb els diferents agents dels sector els criteris en el desenvolupament de les polÌtiques en matËria de les professions sanit‡ries.

En conseq¸Ëncia, de conformitat amb el que s'ha exposat i en ˙s de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es crea el Programa per al desenvolupament del Llibre blanc de les professions sanit‡ries, el qual s'adscriu a la Secretaria General del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

Article 2

El Programa tÈ com a finalitats impulsar, planificar i coordinar les actuacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR