DECRET 396/2006, de 17 d'octubre, pel qual es regula la intervenció ambiental en el procediment de llicència urbanística per a millora de finques rústiques que s'efectuïn amb aportació de terres procedents d'obres de la construcció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

396/2006, de 17 d'octubre, pel qual es regula la intervenció ambiental en el procediment de llicència urbanística per a millora de finques rústiques que s'efectuïn amb aportació de terres procedents d'obres de la construcció.

La millora de finques rústiques mitjançant moviments de terra i obres de desmuntatge o explanació es troba subjecte a llicència urbanística d'acord amb el que estableix l'article 179.2.f) del Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme.

L'experiència acumulada en els darrers anys ha posat de manifest que en l'atorgament d'aquesta llicència cal la col·laboració entre administracions públiques per tal de contemplar els aspectes ambientals inherents a aquesta activitat que tot sovint es duu a terme utilitzant terres alienes procedents d'obres de la construcció. Aquestes terres es poden caracteritzar com a residus d'acord amb l'article 3.1.a) de la Llei 6/1993, de 15 juliol, reguladora dels residus, i amb la Llista Europea de Residus aprovada mitjançant la Decisió 2000/532/CE, de la Comissió de 3 de maig, i publicada a l'Estat mitjançant l'Ordre MAM/304/2002, de 8 de febrer.

L'ús d'aquestes terres en la millora de finques rústiques s'ha de dur a terme en condicions adients, i en tot cas, està condicionada al compliment dels objectius agraris que es persegueixen amb la millora de finca, com són la finalitat agrícola, la pastura o el bosc d'aprofitament. En un altre cas, es pot estar constituint un dipòsit de residus inerts que ha de comptar amb la preceptiva llicència ambiental i ha de complir amb la normativa sectorial d'aplicació als dipòsits controlats de residus.

Per tant, ateses les sinergies que es produeixen entre l'urbanisme i la protecció del medi ambient i la necessitat de col·laboració entre els ens competents en aquestes matèries, cal desenvolupar el procediment previst al Decret legislatiu 1/2005 per tal de preveure els aspectes ambientals en el procediment d'atorgament de les llicències urbanístiques per a la millora de finques rústiques mitjançant moviments de terra i obres de desmuntatge o explanació. Aquesta col·laboració s'ha de dur a terme amb ple respecte del principi d'autonomia local i dels interessos locals i competències municipals que tenen en l'urbanisme una de les seves manifestacions més importants.

És per tot això que, a l'empara de les disposicions finals tercera de la Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'Administració ambiental, segona de la Llei 6/1993, de 15 de juliol, reguladora dels residus, i l'article 71 apartat e) de la Llei 3/1982, de 23 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge i del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR