RESOLUCIÓ de 2 d'abril de 2001, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de llicències retribuïdes per dur a terme treballs de recerca i estudis directament relacionats amb els llocs de treball durant el curs 2001-2002, destinades al funcionariat de carrera dels cossos de mestres, de professors i d'inspectors dependents del Departament d'Ensenyament al servei de l'administració educativa.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

de 2 d’abril de 2001, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de llicències retribuïdes per dur a terme treballs de recerca i estudis directament relacionats amb els llocs de treball durant el curs 2001-2002, destinades al funcionariat de carrera dels cossos de mestres, de professors i d’inspectors dependents del Departament d’Ensenyament al servei de l’administració educativa.

L’article 95.1 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d’octubre, pel qual s’aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública (DOGC núm. 2509, de 3.11.1997), regula la concessió de llicències per fer estudis sobre matèries directament relacionades amb el lloc de treball i estableix que el personal funcionari té dret a percebre totes les seves retribucions quan la llicència és per interès de l’Administració.

El Departament d’Ensenyament es fa ressò de la importància de realitzar estudis i treballs de recerca per part del professorat i dels inspectors i inspectores d’ensenyament, i per això preveu en el Pla de formació permanent donar suport a aquestes activitats de formació per mitjà de l’atorgament d’ajuts de tipologia diversa, entre els quals es troba la concessió de llicències d’estudi.

L’acord de la mesa sectorial de negociació del personal docent d’ensenyament públic, de data 21 de desembre de 1995, aprovat pel Govern el 23 de maig de 1996, preveu que s’estableixin convocatòries anuals per concedir llicències per fer estudis sobre matèries que, a més d’estar directament relacionades amb els llocs de treball, estiguin també relacionades amb els aspectes més rellevants del sistema educatiu.

D’altra banda, l’acord de la mesa general de negociació de la funció pública de la Generalitat de Catalunya, de 30 de juny de 1997, preveu que la mesa sectorial corresponent estudiarà la possibilitat d’incrementar les llicències per fer estudis adreçades al personal docent no universitari.

Aquestes llicències retribuïdes tenen la finalitat d’afavorir, a més de l’actualització científica i didàctica, l’aportació de plantejaments i estudis sobre els aspectes més significatius del sistema educatiu.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d’Ordenació i Innovació Educativa,

Resolc:

—1 Convocar concurs públic adreçat al funcionariat de carrera en servei actiu que ocupi llocs de treball dels cossos docents dependents del Departament d’Ensenyament o al funcionariat del cos d’inspectors i inspectores al servei de l’administració educativa adscrit a llocs de treball de la Inspecció d’Ensenyament, per a la concessió de llicències retribuïdes per dur a terme treballs de recerca i estudis directament relacionats amb el lloc de treball de les persones sol·licitants.

1.1 Els treballs o estudis poden tractar qualsevol temàtica que estigui directament relacionada amb el lloc de treball de les persones sol·licitants. Han de revertir, d’una manera directa, en la millora de la pràctica docent o en la millora organitzativa dels centres o en la innovació i l’aprofundiment dels continguts curriculars o en les estratègies metodològiques i els recursos didàctics. Es prioritzaran les següents temàtiques per la seva actualitat i importància:

Adquisició de les competències bàsiques per part de l’alumnat en els diferents nivells educatius.

Necessitats educatives específiques.

Les noves tecnologies com a eina vehicular de l’aprenentatge.

Avaluació de centres i qualitat i millora contínua.

Avaluació dels aprenentatges de l’alumnat.

Educació en valors i convivència en els centres. Mediació escolar.

Aprofundiment científic i didàctic de continguts curriculars.

Orientació escolar i/o professional de l’alumnat.

Plans d’acollida i materials d’aprenentatge per a l’alumnat d’incorporació tardana.

Prevenció de riscos laborals.

Metodologies per afavorir l’assoliment de les capacitats claus en els cicles formatius.

1.2 Per al curs 2001-2002 es concedeixen 39 llicències amb una durada d’un curs escolar (modalitat A) i 32 llicències amb una durada de cinc mesos o mitja jornada (modalitat B). Aquestes llicències es destinaran al funcionariat dels cossos de mestres i de professors i professores, llevat de dues de la modalitat A, que es destinaran al funcionariat dels cossos d’inspectors i inspectores. En la modalitat B, es podrà optar entre el període d’1.9.2001 a 31.1.2002 (modalitat B1), el període d’1.2.2002 a 30.6.2002 (modalitat B2) o dedicació compartida, al 50%, entre el lloc de treball i els estudis o treball de recerca, al llarg de tot el curs escolar (modalitat B3).

La distribució de les llicències esmentades en el paràgraf anterior podrà ser modificada en el cas que quedin llicències per concedir. S’aplicarà el criteri que cada llicència de modalitat A equival a dues llicències de modalitat B.

—2 Poden sol·licitar aquestes llicències les persones funcionàries de carrera que pertanyin als cossos esmentats a l’apartat 1, que estiguin en servei actiu i que reuneixin les condicions següents:

a) Haver estat en servei actiu en un cos docent o d’inspectors i inspectores els tres últims cursos escolars.

b) No estar sotmès o sotmesa a cap sanció administrativa.

c) No haver tingut cap llicència d’estudis retribuïda, concedida pel Departament d’Ensenyament.

En cas que un projecte es plantegi com una tasca d’equip, aquest ha de ser coordinat per una sola persona, que serà l’única que podrà accedir a la llicència retribuïda.

La informació d’aquesta convocatòria està disponible a l’adreça electrònica http://www.xtec.es/sgfp/llicenc/index.htm.

—3 Presentació de sol·licituds i terminis

3.1 Qui desitgi prendre part en aquesta convocatòria ha de presentar una sol·licitud, adreçada al director general d’Ordenació i Innovació Educativa, segons el model que es trobarà a disposició de les persones interessades a la seu central del Departament d’Ensenyament, a les seves delegacions territorials i a l’adreça electrònica http://www.xtec.es/sgfp/llicenc/index.htm.

3.2 Les sol·licituds es poden presentar a la seu central del Departament d’Ensenyament, a les seves delegacions territorials o a qualsevol dels llocs que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, en el termini de 15 dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

En el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR