DECRET 315/1992, de 14 de desembre, d'aprovació del Reglament de la loteria denominada Loto Express, organitzada per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 131/1993 i 85/1996.

Atès l'article 5 del Decret 325/1985, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el primer catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya;

Atès el Decret 241/1986, de 4 d'agost, pel qual es fixa el Reglament general dels jocs de loteria organitzats per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat;

Atès l'article 2 de la Llei 5/1986, de 17 d'abril, de creació de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat;

Vist l'estudi-proposta del Consell d'Administració de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, a proposta del conseller de Benestar Social i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament de la loteria denominada Loto Express, organitzada per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, que es publica com a annex d'aquest Decret.

Disposicions finals

- 1 Es faculta el conseller de Benestar Social per desplegar el present Decret.

- 2 El present Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de desembre de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Comas i Baldellou Conseller de Benestar Social

Reglament de la loteria denominada Loto Express, organitzada per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat.

Article 1

El joc regulat per aquest Reglament és una modalitat del joc de loteria en el qual el participant pot escollir entre tres (3) i deu (10) números, d'ara endavant aposta, de l'1 (u) al setanta (70). Aquestes apostes quedaran assignades a un o diversos sorteigs determinats (segons si es dóna abonament o no), el número dels quals constarà a la butlleta.

Article 2

El mètode d'escollir els números per part del participant podrà ser marcant-los a través de qualsevol mitjà tècnic que es posi a la seva disposició a tal efecte o bé deixar que la mateixa terminal generi els números a l'atzar, quedant així introduïts a l'ordinador receptor d'apostes.

Article 3

3.1 Els sorteigs es realitzaran tots els dies de l'any. L'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes fixarà per resolució del director general, la qual es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la fracció de temps entre cada sorteig, així com la franja horària en què els mateixos es portaran a terme. Cada sorteig serà numerat correlativament; aquesta numeració és la que permet al jugador saber en quin sorteig participa. 3.2 En cas de força major o per qualsevol altra circumstància de tipus comercial o tècnic, el director general de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes podrà ajornar algun d'aquests sorteigs. 3.3 El fet que un sorteig quedi ajornat per les causes previstes en l'apartat anterior no donarà dret al reintegrament del valor de les apostes fetes, ja que aquell sorteig pel qual s'han efectuat es portarà a terme en la següent fracció de temps que sigui possible. Els sorteigs seran sempre correlatius, de manera que el primer serà el número 000001 i així consecutivament fins a arribar al número 999999, on començarà novament la numeració amb el número 000001.

Article 4

En cada sorteig se seleccionen 20 números entre l'u (1) i el setanta (70) mitjançant un procés informàtic de generació de números a l'atzar, adientment auditat.

Article 5

L'Entitat establirà els procediments i els mitjans de seguretat adequats per tal de garantir el control del sistema del joc, i l'accés a l'àrea restringida on s'ubicarà el generador de números aleatoris.

Article 6

Aquesta loteria es regula per aquest Reglament específic i subsidiàriament pel Reglament general dels jocs de loteria aprovat pel Decret 241/1986, de 4 d'agost.

Article 7

Els bitllets amb els quals es participarà en el joc regulat per aquest Reglament han de reproduir els aspectes que recull l'article 4 del Reglament general dels jocs de loteria.

Article 8

A més dels que recull l'article 11 del Reglament general dels jocs de loteria, es consideraran invalidats tots els bitllets que no s'hagin enregistrat en l'ordinador central del sistema abans del sorteig i aquells que hagi anul·lat l'agent venedor. El posseïdor d'un bitllet nul no té dret a cap premi ni tampoc a cap reemborsament, llevat del cas d'un bitllet anul·lat per l'agent venedor, en què serà reemborsat, per aquest, per l'import de la quantia apostada.

Article 9

En cas de divergència entre un bitllet i les dues dades relatives a aquest bitllet en poder de l'Entitat prevaldran aquestes últimes.

Article 10

El participant decidirà el preu de l'aposta entre cent (100), dues-centes (200), tres-centes (300) i cinc-centes (500) pessetes. El preu escollit serà aplicat a tots els sorteigs a què s'hagi abonat.

Article 11

Es podran realitzar abonaments de les apostes escollides per a 1 (un), 2 (dos), 3 (tres), 4 (quatre), 5 (cinc), 10 (deu), 20 (vint), 50 (cinquanta) o 100 (cent) sorteigs correlatius.

Article 12

El preu del bitllet serà el de l'import jugat multiplicat pel nombre de sorteigs en què es participa. L'import màxim per cada bitllet queda limitat a deu mil (10.000) pessetes.

Article 13

Cada aposta tindrà diferents categories de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR