DECRET 59/2010, d'11 de maig, d'estructuració de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyDecret

DECRET

59/2010, d'11 de maig, d'estructuració de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

La Llei 10/2007, de 30 de juliol, va crear l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, com a entitat autònoma de caràcter administratiu adscrita al departament competent en matèria de seguretat pública, per donar resposta a tres finalitats essencials: la formació dels diferents col·lectius de seguretat; la creació, gestió, difusió i aplicació dels coneixements tècnics per seleccionar, promoure i desenvolupar els col·lectius de seguretat, i la promoció de l'estudi i la recerca en l'àmbit de la seguretat.

Així, la Llei 10/2007, de 30 de juliol, crea un únic centre de formació i recerca per a l'adquisició de qualificacions i competències professionals en l'àmbit de la seguretat. En aquest sentit, unifica l'Escola de Policia de Catalunya i l'Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya, i estableix, d'una banda, un àmbit d'actuació i unes funcions heretades de totes dues escoles, i hi afegeix, d'altra banda, noves funcions. Atesa aquesta fusió, és necessari dotar la nova institució d'una estructura i d'uns efectius que permetin complir de manera eficaç i eficient les funcions i finalitats encomanades.

Ateses les finalitats atribuïdes a l'Institut i per tal de dotar-lo dels recursos humans, materials i econòmics necessaris d'acord amb criteris d'eficàcia, eficiència i qualitat, l'Institut s'estructura en una Subdirecció General de Formació, Selecció i Avaluació, en una Subdirecció General d'Administració i Serveis i en una Àrea de Recerca, Coneixement i Relacions Exteriors.

Per això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Institut de Seguretat Pública de Catalunya

De la Direcció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya en depenen els òrgans i l'àrea funcional següents:

  1. La Subdirecció General de Formació, Selecció i Avaluació.

  2. La Subdirecció General d'Administració i Serveis.

  3. L'Àrea de Recerca, Coneixement i Relacions Exteriors.

Article 2

Subdirecció General de Formació, Selecció i Avaluació

2.1 La Subdirecció General de Formació, Selecció i Avaluació exerceix les funcions següents:

  1. Promoure els estudis i projectes per a la definició dels programes, els continguts i l'estructura dels processos selectius dels cossos i el personal afectat per l'àmbit d'actuació definit a l'article 3 de la Llei de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

  2. Promoure els estudis i projectes per a la definició de les competències, els perfils professionals i els mètodes de selecció i avaluació per a l'accés als cossos i als col·lectius específics del personal afectat per l'àmbit d'actuació definit a l'article 3 de la Llei de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

  3. Promoure la definició i la coordinació d'aplicació dels protocols d'avaluació per dur armes de foc.

  4. Dirigir i coordinar la col·laboració i assistència tècnica i la participació en els processos de selecció a les administracions i òrgans de selecció diversos.

  5. Dirigir la definició i implantació de la detecció de necessitats formatives i dissenyar i aplicar mètodes d'avaluació d'activitats de formació en funció dels objectius i les estratègies dels plans generals de formació dels diferents cossos i col·lectius professionals afectats per l'àmbit d'actuació definit a l'article 3 de la Llei de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

  6. Proposar directrius i elaborar criteris tècnics per al desenvolupament de les polítiques generals de formació relatives als cossos de policia de Catalunya i al personal de protecció civil i de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments, garantint la seva formació i capacitació específica i permanent en matèria de gènere i de desenvolupament dels drets de les dones.

  7. Dirigir i supervisar la implantació i el desenvolupament dels plans de formació relatius als col·lectius professionals afectats per l'àmbit d'actuació definit a l'article 3 de la Llei de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

  8. Promoure i dirigir les actuacions necessàries per implementar i fomentar la qualitat pedagògica de la formació de l'Institut.

  9. Promoure l'elaboració dels plans de carrera dels diferents cossos i col·lectius professionals afectats per l'àmbit d'actuació definit a l'article 3 de la Llei de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

  10. Dirigir la coordinació tècnica en les actuacions necessàries per establir els processos de reconeixement acadèmic de la formació impartida als cossos de policia i bombers de les institucions públiques de Catalunya amb les autoritats educatives i universitàries.

  11. Dirigir els processos de convalidació, homologació o reconeixement de programes formatius realitzats per altres entitats al pla d'estudis de l'Institut.

  12. Establir els perfils del professorat per a les activitats docents, proposar-ne la designació i conformar la realització dels serveis prestats.

  13. Exercir qualsevol altra funció que li encomani la Direcció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

    2.2 De la Subdirecció General de Formació, Selecció i Avaluació en depenen les unitats següents:

  14. El Servei de Selecció, Avaluació i Seguiment.

  15. El Servei de Formació Bàsica.

  16. El Servei de Formació Continuada.

  17. La Secció de Secretaria Acadèmica.

Article 3

Servei de Selecció, Avaluació i Seguiment

3.1 Al Servei de Selecció, Avaluació i Seguiment li corresponen les funcions següents:

  1. Impulsar, planificar i coordinar la realització d'estudis per identificar i definir les competències, els perfils professionals exigibles i els mètodes de selecció i avaluació més adequats per a l'accés i la promoció als cossos de policia i als col·lectius específics que descriu la Llei de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

  2. Planificar i supervisar el suport tècnic que es presta als cossos de policia i al personal de protecció civil i de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments en la realització dels processos de selecció.

  3. Coordinar i garantir la participació de l'Institut en els òrgans de selecció dels cossos de policia de Catalunya i de les estructures professionals del personal de protecció civil i de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments.

  4. Dissenyar i coordinar les activitats de formació dels/de les representants de l'Institut als tribunals d'oposició convocats per dur a terme els processos selectius dels cossos de policia de Catalunya i de les estructures professionals del personal de protecció civil i de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments, en l'àmbit de les seves funcions específiques.

  5. Establir i aplicar els criteris de selecció i de designació dels/de les representants de l'Institut en els òrgans de selecció, procurant que aquests tendeixin a assolir la representació equilibrada de dones i homes.

  6. Impulsar i organitzar les activitats de difusió entre les parts interlocutores en matèria d'instruments i de mètodes de selecció adients per als col·lectius professionals específics.

  7. Proposar i coordinar l'aplicació dels procediments d'avaluació i desenvolupament de competències professionals per al comandament i/o les pròpies de cada especialitat, en el marc dels cursos selectius corresponents per als col·lectius professionals específics.

  8. Impulsar i desenvolupar els estudis destinats a definir els protocols d'avaluació per dur una arma de foc, i participar en l'elaboració dels projectes destinats a elaborar normatives específiques per a l'aplicació d'aquests protocols d'avaluació.

  9. Impulsar i articular xarxes organitzatives amb les administracions o centres directius competents per coordinar l'aplicació dels protocols d'avaluació per dur una arma de foc i donar-los el suport tècnic corresponent.

  10. Coordinar i gestionar, mitjançant acords o convenis de col·laboració, els encàrrecs de consultoria o assessorament als centres o unitats que els sol·licitin sobre les metodologies i els instruments de selecció.

  11. Exercir qualsevol altra funció que li encomanin.

    3.2 Del Servei de Selecció, Avaluació i Seguiment en depenen les unitats següents:

  12. La Secció d'Avaluació.

  13. La Secció de Seguiment.

Article 4

Secció d'Avaluació

A la Secció d'Avaluació li corresponen les funcions següents:

  1. Participar i gestionar els estudis destinats a la identificació i definició de les competències, els perfils professionals exigibles i els mètodes de selecció i avaluació més adequats per a l'accés i la promoció als cossos de policia i als col·lectius específics que descriu la Llei de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

  2. Participar i gestionar els estudis destinats a definir el perfil de competències professionals exigibles i identificar i definir els programes, els continguts i l'estructura dels processos selectius als cossos de policia, de protecció civil i de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments.

  3. Prestar la col·laboració, l'assistència tècnica i el suport material i tècnic a les administracions i als òrgans de selecció en l'organització i la gestió de les proves i dels processos de selecció.

  4. Gestionar i executar les activitats de difusió entre les parts interlocutores en matèria d'instruments i de mètodes de selecció adients per als col·lectius professionals específics.

  5. Planificar i gestionar el suport tècnic per a l'avaluació de les condicions psicològiques per a l'ús de les armes de foc dels cossos de policia de Catalunya.

  6. Supervisar i gestionar l'aplicació dels protocols d'avaluació per dur una arma de foc dels diferents cossos de policia de Catalunya.

  7. Planificar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR