DECRET 98/2005, de 31 de maig, de creació de la Comissió interinstitucional per a la reinserció social.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

DECRET

98/2005, de 31 de maig, de creació de la Comissió interinstitucional per a la reinserció social.

La Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia té, entre altres, la funció d'elaborar les propostes sobre la política de serveis penitenciaris, rehabilitació i justícia juvenil, definir-ne l'orientació estratègica una vegada hagi estat aprovada pel Govern, i coordinar-ne i supervisar-ne la seva implantació i execució.

D'altra banda, dins l'àmbit d'actuació de l'esmentada Secretaria, un dels objectius prioritaris és la necessitat de millorar el nivell de coordinació de les diferents actuacions que porten a terme els departaments de la Generalitat per tal de potenciar els processos de reinserció social, de persones menors, joves i adultes, i, alhora, la conveniència d'integrar els representants de les diferents administracions, institucions i entitats de caràcter públic en aquesta dinàmica.

Així doncs, cal donar suport a polítiques educatives, culturals, de salut, d'habitatge, de benestar social, d'ocupació, de promoció econòmica, de dones i de protecció del medi ambient, que possibilitin l'efectiva reeducació i reinserció social, mitjançant la creació d'un òrgan de naturalesa col·legial que abasti els camps necessaris per tal de garantir la coordinació i l'impuls d'aquestes polítiques i àmbits d'acció transversals.

Vist que el Govern ha aprovat les línies bàsiques d'actuació en matèria penitenciària i el Pla director d'equipaments penitenciaris (2004-2010), tot definint la funció penitenciària com a política social compartida entre les diferents administracions, institucions i entitats de caràcter públic;

De conformitat amb el que preveu la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, atès que el Projecte s'ha sotmès a la Comissió de Govern Local de Catalunya, a proposta del conseller de Justícia, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació i durada

1.1 Es crea la Comissió interinstitucional per a la reinserció social, com a òrgan de coordinació dels sectors públics implicats en l'àmbit de la rehabilitació i de la reinserció social de les persones menors, joves i adultes, sotmeses a mesures d'execució penal.

1.2 La Comissió interinstitucional per a la reinserció social, adscrita al Departament de Justícia, té una durada indefinida.

Article 2

Organització

2.1 La Comissió interinstitucional per a la reinserció social, funciona en Ple i en Comissió permanent.

2.2 La Comissió interinstitucional per a la reinserció social actua en el territori mitjançant les comissions delegades territorials, que actuen per a cadascun dels àmbits territorials derivats de la divisió administrativa prevista per a l'exercici de les funcions de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat.

Article 3

Funcions

3.1 El Ple de la Comissió interinstitucional per a la reinserció social té les funcions següents:

  1. Proposar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR