ORDRE SSS/180/2002, de 28 de maig, per la qual es modifica l'Ordre de 2 de juny de 1994, per la qual s'estableix el model de marcatge d'inspecció veterinària de les carns fresques procedents d'establiments de baixa capacitat radicats a Catalunya i es defineix el seu àmbit de comercialització.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SSS/180/2002, de 28 de maig, per la qual es modifica l'Ordre de 2 de juny de 1994, per la qual s'estableix el model de marcatge d'inspecció veterinària de les carns fresques procedents d'establiments de baixa capacitat radicats a Catalunya i es defineix el seu àmbit de comercialització.

L'article 4 del Reial decret 147/1993, de 29 de gener, pel qual s'estableixen les condicions sanitàries de producció i comercialització de les carns fresques, restringia l'àmbit de comercialització de les carns procedents d'establiments de baixa capacitat a la venda directa a la població consumidora final o a minoristes situats en el territori de la unitat sanitària local.

L'Ordre de 2 de juny de 1994, per la qual s'estableix el model de marcatge d'inspecció veterinària de les carns fresques procedents d'establiments de baixa capacitat radicats a Catalunya i es defineix el seu àmbit de comercialització (DOGC núm. 1911, de 20.6.1994), recollint les prescripcions del Reial decret 147/1993, de 29 de gener, esmentat, limitava la distribució d'aquestes carns a la comarca d'ubicació de l'establiment.

El Reial decret 315/1996, de 23 de febrer, modifica, entre d'altres, l'article 4 del Reial decret 147/1993, de 29 de gener, i estableix la possibilitat que les comunitats autònomes puguin delimitar el circuit de distribució de les carns procedents d'establiments de baixa capacitat.

D'acord amb aquest nou marc normatiu, escau eliminar la limitació geogràfica actual en la distribució de les carns produïdes en establiments de baixa capacitat, que no té justificació sanitària perquè les condicions de transport i distribució no estan subjectes a cap tipus d'excepció respecte a la resta d'establiments de producció de carns fresques.

Per això, tenint en compte que els establiments de baixa capacitat tenen limitats els volums màxims de producció i reservada la venda a minoristes i població consumidora, escau ampliar l'àmbit de distribució de les carns que es produeixen a tot Catalunya.

En ús de les facultats que m'atribueix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR