ORDRE EDU/220/2007, de 19 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització del servei d'acollida matinal d'infants, en els centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya que imparteixin el segon cicle d'educació infantil, l...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/220/2007, de 19 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització del servei d'acollida matinal d'infants, en els centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya que imparteixin el segon cicle d'educació infantil, l'educació primària i/o l'educació especial, i s'obre la convocatòria per al curs escolar 2007-2008.

L'acollida matinal fora de l'horari escolar ha tingut per objecte facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral i posar a disposició de les famílies uns espais, unes activitats i uns professionals responsables dels infants durant el temps previ a l'inici de l'activitat escolar.

L'acollida matinal es troba particularment estesa en centres amb alumnat d'educació infantil i d'educació primària, i sovint són les associacions de mares i pares d'alumnes les que l'organitzen.

El Departament d'Educació vol afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar de les famílies de Catalunya, en sintonia amb els principis i les mesures que preveu la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, destinant ajuts per a la prestació del servei d'acollida en l'horari de matí, previ a l'inici de les activitats escolars, dels nens i nenes escolaritzats en centres d'educació infantil i d'educació primària sufragats amb fons públics.

Així mateix, el Pacte nacional per a l'Educació, signat el 20 de març de 2006 entre el Govern de la Generalitat i les principals organitzacions que formen la comunitat educativa a Catalunya, estableix com a fita important la col·laboració de les parts en la conciliació de la vida laboral i familiar i, en aquest sentit, una de les mesures que preveu és la concessió d'ajuts per a la participació en activitats organitzades per les associacions de mares i pares d'alumnes més enllà de l'horari lectiu.

D'altra banda, per Acord del Govern de 15 de maig de 2007, el Consorci d'Educació de Barcelona ha assumit la competència en la reglamentació i la gestió del menjador escolar en l'àmbit de la ciutat de Barcelona, i per al curs 2007-2008 es concreta la seva participació en la gestió de la convocatòria de subvencions per a l'organització del servei d'acollida matinal d'infants que obri el Departament d'Educació, quant a la recollida de sol·licituds, la proposta d'adjudicació, la recepció de la documentació i el control de les justificacions.

En aquest sentit, mitjançant el Decret 218/2001, de 24 de juliol, pel qual es regula l'ús social dels edificis dels centres educatius públics, el Departament d'Educació fomenta l'ús de les instal·lacions escolars dels centres educatius per a la realització d'activitats socioculturals, més enllà del seu ús escolar, i sense interferir en l'activitat docent.

Per tot això, de conformitat amb el que estableixen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Atenció a la Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a l'atorgament de subvencions a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització del servei d'acollida matinal abans de l'inici de les activitats escolars, en els centres educatius sufragats amb fons públics de Catalunya que imparteixin el segon cicle d'educació infantil, l'educació primària i/o l'educació especial.

Article 2

S'obre convocatòria de concurs públic per a la concessió de subvencions per a l'organització del servei d'acollida matinal durant el curs escolar 2007-2008, la qual es regeix per les bases que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Es destina a la concessió d'aquests ajuts un import total d'1.500.000,00 euros, dels quals 525.000,00 euros es finançaran amb càrrec a l'aplicació EN04 D/480000100/4250 del pressupost de l'any 2006 prorrogat per al 2007, i els 975.000,00 euros restants, amb càrrec a l'aplicació corresponent del pressupost de l'any 2008. Aquesta quantitat podrà ser incrementada d'acord amb les disponibilitats pressupostàries per a l'any 2008.

L'import de la subvenció per a cada mòdul serà el resultat de dividir l'import total del crèdit disponible entre el nombre total de mòduls corresponents a les sol·licituds admeses. En qualsevol cas, l'import màxim concedit per a cada mòdul serà de 1.500,00 euros per curs.

Article 4

Les sol·licituds es podran presentar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC, i fins al 15 de setembre de 2007.

Article 5

Es delega en la directora general d'Atenció a la Comunitat Educativa la competència per resoldre aquesta convocatòria.

En la resolució es determinaran els recursos que s'hi podran interposar, l'òrgan davant el qual es podrà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR