ORDRE EDU/154/2007, de 16 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ajuntaments i a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització de l'activitat Escoles Obertes al Juny/Setembre, i s'obre la convocatòria pública per a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/154/2007, de 16 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ajuntaments i a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització de l'activitat Escoles Obertes al Juny/Setembre, i s'obre la convocatòria pública per a l'any 2007.

La Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, defineix les polítiques familiars en base a la consideració de la millora del benestar i la qualitat de vida de les famílies en relació amb les responsabilitats que s'adquireixen i amb els drets que se'n deriven a l'educació, entre d'altres camps, i a l'afavoriment de la conciliació de la vida familiar amb la resta d'àmbits de la vida quotidiana.

El Pacte nacional per a l'Educació, signat el 20 de març de 2006 entre el Govern de la Generalitat i les principals organitzacions que formen la comunitat educativa a Catalunya, estableix com a fita important la col·laboració de les parts en la conciliació de la vida laboral i familiar. Una de les mesures que es van acordar per donar compliment a l'esmentat objectiu és l'obertura dels centres educatius a primers de setembre, a finals de juny i, si s'escau, durant el mes de juliol per continuar activitats ja iniciades al mes de juny, per tal que es puguin dur a terme activitats socioeducatives.

D'altra banda, mitjançant el Decret 218/2001, de 24 de juliol, pel qual es regula l'ús social dels edificis dels centres educatius públics, el Departament d'Educació fomenta, especialment en col·laboració amb els ajuntaments, l'ús social de les instal·lacions escolars dels centres educatius, més enllà del seu ús escolar, i sense interferir en l'activitat docent.

El Departament d'Educació, fent-se ressò d'aquests principis, i seguint les línies ja endegades de suport a les famílies i de conciliació dels horaris educatius amb la vida familiar, vol recolzar els ajuntaments i les associacions de mares i pares d'alumnes per tal que organitzin activitats per a nois i noies durant els dies posteriors i previs al curs escolar.

Mitjançant aquests ajuts es pretén posar a disposició de les famílies uns espais, unes activitats i uns professionals responsables de l'alumnat durant els dies posteriors i els previs al curs escolar, en els quals normalment els pares i les mares no gaudeixen de situació vacacional o ja s'han reincorporat a les activitats laborals després del període de vacances.

Per tot això, de conformitat amb el que estableixen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la directora general d'Atenció a la Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a la concessió de subvencions als ajuntaments i a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització del servei Escoles Obertes al Juny/Setembre, d'activitats socioeducatives per als nois i noies durant els dies del mes de juny posteriors a l'acabament de les classes i els del mes de setembre previs a l'inici de les classes del curs escolar següent, en els centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya que imparteixen el segon cicle de l'educació infantil i/o l'educació primària.

Article 2

S'obre convocatòria de concurs públic per a la concessió de subvencions als ajuntaments i a les associacions de mares i pares d'alumnes per a l'organització d'activitats socioeducatives per als nois i noies durant els dies del mes de juny i, si escau, del mes de juliol posteriors a l'acabament de les classes del curs escolar 2006-2007, i els del mes de setembre previs a l'inici de les classes del curs escolar 2007-2008, en els centres educatius sostinguts amb fons públics de Catalunya que imparteixen el segon cicle de l'educació infantil i/o l'educació primària, la qual es regeix per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

El servei al qual fa referència aquesta convocatòria es durà a terme els dies laborables, excepte els dissabtes del mes de juny i, excepcionalment, del mes de juliol posteriors a la data de finalització del curs 2006-2007, d'una banda, i els del mes de setembre de 2007 anteriors a l'inici del curs 2007-2008, d'una altra, i en un horari de quatre hores, com a mínim, per dia. Aquesta actuació no comporta la prestació de servei de menjador, el qual queda, en tot cas, fora del contingut de l'activitat subvencionada.

Article 4

Es destina a la concessió d'aquests ajuts un import total de 2.655.400,00 euros, dels quals 655.400,00 euros seran a càrrec de l'aplicació EN04 D/460000100/4210 (quan es tracti d'ajuntaments) i 2.000.000,00 d'euros, a càrrec de l'aplicació EN04 D/480000100/4250 (en el supòsit que les entitats beneficiàries siguin AMPA) del pressupost de l'any 2006, prorrogat per al 2007.

La distribució a què fa referència el paràgraf anterior podrà ser modificada en funció de les sol·licituds estimades. Així mateix, els crèdits als quals es fa referència podran ser incrementats d'acord amb les disponibilitats pressupostàries.

L'import de la subvenció per a cada mòdul serà el resultat de dividir l'import total del crèdit disponible entre nombre total de mòduls corresponents a les sol·licituds admeses. En qualsevol cas, l'import màxim concedit per a cada mòdul serà de 358,00 euros per a l'acollida organitzada durant el mes de juny, i de 307,00 euros per a la del mes de setembre.

Article 5

Les sol·licituds per a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR