REIAL DECRET 901/1995, de 2 de juny, sobre traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'ensenyaments nàutico-esportius i subaquàtico-esportius.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'article 149.1.20 de la Constitució Espanyola estableix que l'Estat té competència exclusiva en matèria de marina mercant.

Per la seva banda, l'article 9.29 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix que correspon a la Comunitat Autònoma la competència exclusiva en matèria d'esports i lleure dins el seu territori.

Consegüentment, correspon traspassar a aquesta Comunitat Autònoma les funcions de l'Estat relatives a ensenyaments nàutico-esportius i subaquàtico-esportius.

La Comissió Mixta que preveu la Disposició Transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a fi de procedir al traspàs esmentat, ha adoptat en aquest sentit l'Acord oportú en la reunió del Ple celebrat el dia 10 de maig de 1995.

En virtut d'això, en compliment del que estableix la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta del Ministre per a les Administracions Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres en la reunió del dia 2 de juny de 1995,

Disposo:

Article 1

S'aprova l'Acord de la Comissió Mixta que preveu la Disposició Transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, sobre traspàs de funcions de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'ensenyaments nàutico-esportius i subaquàtico-esportius, adoptat pel Ple d'aquesta Comissió en la reunió del dia 10 de maig de 1995 i que es transcriu com a annex d'aquest Reial Decret.

Article 2

Consegüentment, queden traspassades a la Generalitat de Catalunya les funcions que s'esmenten en el dit Acord de la Comissió Mixta en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen, relatives a ensenyaments nàutico-esportius i subaquàtico-esportius, en els termes que s'hi especifiquen.

Article 3

Aquests traspassos seran efectius a comptar de la data assenyalada en l'Acord de la Comissió Mixta, sens perjudici que el Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient dugui a terme, fins a l'entrada en vigor d'aquest Reial Decret, si escau, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el mateix règim i nivell de funcionament que tinguin en el moment de l'adopció de l'Acord.

Disposició final única Aquest Reial Decret serà publicat simultàniament al BOE i al DOGC, i entrarà en vigor a comptar de la seva publicació.

Madrid, 2 de juny de 1995

Joan Carles, R.

Jerónimo Saavedra Acevedo Ministre per a les Administracions Públiques

Annex

La senyora Rosa Rodríguez Pascual i el senyor Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta que preveu la Disposició Transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya

Certifiquen:

Que en la sessió plenària de la Comissió celebrada el dia 10 de maig de 1995 es va adoptar un acord sobre el traspàs de les funcions i els serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'ensenyaments nàutico-esportius i subaquàtico-esportius, en els termes que s'indiquen tot seguit:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya L'article 149.1.20 de la Constitució estableix que l'Estat té competència exclusiva en matèria de marina mercant. L'article 9.29 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria d'esport i lleure.

  2. Serveis i institucions que es traspassen La Generalitat de Catalunya, per a l'àmbit del seu territori, assumeix les funcions i els serveis de l'Administració de l'Estat corresponents a l'autorització de les escoles per als ensenyaments de vela, motonàutica i navegació de plaer i les corresponents a l'autorització i obertura de centres i a la realització i control d'exàmens per a l'accés a titulacions esportives subaquàtiques, com també l'expedició de títols esportius que habilitin per a l'exercici de totes aquestes activitats. Així mateix, durà a terme la realització i el control dels exàmens per a l'accés a les titulacions per al govern de les embarcacions de plaer. L'exercici d'aquestes funcions s'ha de fer de conformitat amb els criteris que estableix amb caràcter general la normativa estatal pel que fa al contingut dels programes, els tipus de titulació i la forma d'efectuació de les proves.

  3. Béns, drets i obligacions de l'Administració de l'Estat objecte de traspàs No hi ha béns, ni drets, ni obligacions en aquest traspàs.

  4. Valoració de les càrregues financeres dels serveis que es traspassen No hi ha cap valoració del cost efectiu en aquest traspàs.

  5. Documentació i expedients dels serveis que es traspassen El lliurament de la documentació i els expedients dels serveis traspassats s'ha de fer dins el termini d'un mes a comptar de l'entrada en vigor del Reial Decret pel qual s'aprovi aquest Acord. A aquest efecte, se subscriu l'acta de lliurament i recepció corresponent.

  6. Data d'efectivitat dels traspassos Els traspassos de funcions i serveis tindran efectivitat a comptar del dia 1 de juliol de 1995. I per donar-ne fe, expedim aquesta certificació.

Madrid, 10 de maig de 1995

Rosa Rodríguez Pascual i Jaume Vilalta i Vilella Secretaris de la Comissió Mixta

(95.151.046)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR