REIAL DECRET 2687/1980, de 3 d'octubre, sobre traspàs de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de fires interiors, reforma d'estructures comercials i disciplina de mercat.

SecciónDiversos
EmisorPresidència del Govern de L'Estat
Rango de LeyReial Decret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, en el seu article 12, apartat 5, estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria de comerç interior i defensa del consumidor i l'usuari. En conseqüència, és procedent de traspassar a aquesta Comunitat Autònoma els serveis de l'Estat inherents a aquesta competència.

La Comissió Mixta prevista en la Disposició transitòria sisena de l'Estatut ha procedit a concretar els corresponents serveis i a inventariar els béns i drets de l'Estat que han de ser objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya, i ha adoptat a aquest respecte l'oportú acord en la sessió del Ple celebrada el dia 2 d'octubre de 1980.

En virtut d'això, i en compliment del que estableix la Disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, a proposta dels Ministres d'Economía y Comercio i d'Administración Territorial, i prèvia deliberació del Consell de Ministres en la seva reunió del dia 3 d'octubre de 1980.

Disposo:

Article primer

S'aprova l'acord de la Comissió Mixta prevista en la Disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, pel qual es concreten els serveis i institucions i els mitjans materials i personals que han de ser objecte de traspàs a la Generalitat de Catalunya en matèria de fires interiors, reforma d'estructures comercials i disciplina de mercat, adoptat pel Ple de l'esmentada Comissió en la seva sessió del 2 d'octubre de 1980, i que es transcriu annex al present Reial Decret.

Article segon

En conseqüència, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els serveis i institucions que es detallen en el referit acord de la Comissió Mixta, en els termes i amb les condicions que s'hi especifiquen, i els béns, personal i crèdit pressupostari que resulten del text de l'acord i els inventaris annexos (*)

Article tercer

Aquests traspassos seran efectius a partir de la data assenyalada en l'acord de la Comissió Mixta.

Article quart

Aquest Reial Decret serà publicat simultàniament al Boletín Oficial del Estado i al Diari Oficial de la Generalitat, i adquirirà vigència a partir de la seva publicació.

Dat a Madrid, el dia 3 d'octubre de 1980.

JUAN CARLOS R.

El Ministro de la Presidencia, Rafael Arias-Salgado y Montalvo

ACORD DE LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES

Luis Ortega Puente i Jaume Vilalta i Vilella, Secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya,

Certifiquem:

Que en el Ple de la Comissió celebrat el dia 2 d'octubre de 1980 s'acordà el traspàs a la Generalitat de Catalunya dels serveis de fires interios, reforma d'estructures comercials i disciplina de mercat, en els termes que es reprodueixen a continuació:

  1. Competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya. El traspàs de les funcions i dels serveis que l'Estat presta en matèria de fires interiors, reforma d'estructures comercials i disciplina de mercat a Catalunya s'empara en l'article 12.5 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i no té altres limitacions que les del seu abast territorial a Catalunya, establertes a l'article 25. De conformitat amb el que estableix la Disposició transitòria sisena, 6, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, la Generalitat ha assumit ja amb caràcter definitiu i automàtic i sense solució de continuïtat els serveis que li foren traspassats en les referides matèries pel Reial Decret 1386/1978, de 23 de juny.

  2. Serveis i Institucions que es traspassen. 1. La Generalitat de Catalunya assumeix les funcions atribuïdes a l'Administració de l'Estat respecte a les fires interiors que se celebrin en l'àmbit del seu territori, sense altres limitacions que les que es deriven de l'article 11.6 de l'Estatut, relatiu a fires internacionals. 2. Així mateix, correspon a la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit del seu territori, l'exercici de les funcions de la vigent normativa, i especialment el Decret-llei 13/1973, de 30 de novembre, els Decrets 3067/1973, de 7 de desembre, 3/1966, de 9 de gener, 1887/1978, de 26 de juliol, 418/1979, de 20 de febrer i l'Ordre del Ministerio de Comercio de 5 de desembre de 1978, atribueixen a l'Administració de l'Estat sobre reforma de les estructures comercials. Igualment es traspassen les funcions a què es refereix l'Ordre de Presidencia del Gobierno de 17 de maig de 1979, que s'exerciran en coordinació amb la política econòmica general de l'Estat. A l'efecte d'aquesta coordinació s'establiran de comú acord les mesures oportunes. 3. La Generalitat de Catalunya assumeix també les funcions atribuïdes al Ministerio de Economía y Comercio respecte a les infraccions administratives en matèria de disciplina de mercat, comeses en l'àmbit del seu territori, incloses les de proposar les sancions que el Decret 3632/74, de 20 de desembre, reserva al Consell de Ministres. 4. La Comunitat Autònoma assumeix, així mateix, les competències atribuïdes als Governadors Civils de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona per l'article 8è, bis, del Decret 3477/1974, de 20 de desembre, segons la redacció donada pel Reial Decret 2226/1977, de 27 d'agost, i el Reial Decret 1947/1979, de 3 d'agost, referent a l'aprovació de les tarifes dels serveis públics de competència local. 5. Els programes d'acció general de l'Estat en relació amb la reforma d'estructures comercials, en el que afecti la Comunitat Autònoma, es planejaran d'acord amb la Generalitat de Catalunya i seran aplicats per aquesta.

  3. Béns, drets i obligacions que es traspassen a la Comunitat Autònoma. En la llista número 1 es detallen els béns, drets i obligacions que es traspassen (*).

  4. Personal adscrit als serveis i institucions que es traspassen. El personal de l'Estat adscrit als referits serveis que passa a dependre de la Comunitat Autònoma, en les condicions assenyalades en la legislació vigent, es descriu en les llistes 2 i 3 adjuntes, amb el detall establert per a la seva perfecta identificació i la determinació dels seus drets (*).

  5. Places de treball vacants. En la llista adjunta número 4 es detallen les places de treball vacants existents en els serveis traspassats (*).

  6. Crèdits pressupostaris de l'exercici actual que es traspassen a la Comunitat Autònoma. Els crèdits pressupostaris de l'exercici que constitueixen la dotació dels serveis traspassats es recullen a l'estat número 5 adjunt (*).

  7. Efectivitat de les transferències. Sens perjudici de la data d'entrada en vigor del Reial Decret aprovatori del present acord, els traspassos acordats del serveis, béns i personal i crèdits seran efectius a partir del dia 1 de novembre de 1980.

I perquè consti, expedim la present certificació a Madrid, el dia 2 d'octubre de 1980. -Luis Ortega Puente. Jaume Vilalta i Vilella.

(*) (Vegeu annexos a les pàgs. 1612-1614)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR