ORDRE EMO/264/2011, de 27 de setembre, de modificació de l'Ordre TRE/600/2010, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions de suport als programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses, als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses (entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, denominades Inicia: per la creació d'empreses), i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EMO/264/2011, de 27 de setembre, de modificació de l'Ordre TRE/600/2010, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions de suport als programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses, als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses (entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, denominades Inicia: per la creació d'empreses), i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, ha modificat l'àmbit competencial dels diferents departaments de l'Administració de la Generalitat.

Mitjançant el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d'Empresa i Ocupació s'adapta la seva nova estructura d'acord amb el seu àmbit de competències establert pel Decret 200/2010, de 27 de desembre.

Els canvis del Decret 352/2011, de 7 de juny, comporten la necessitat de modificar l'Ordre TRE/600/2010, de 14 de desembre, d'acord amb l'àmbit de competències i d'estructuració de la nova Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom; així mateix és aconsellable la modificació d'algun article de l'esmentada Ordre de bases amb la finalitat d'aconseguir una millor gestió dels programes.

Entre els objectius prioritaris de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom cal destacar l'impuls, la promoció i el foment per a la creació d'empreses amb la finalitat de l'autoocupació a Catalunya, els quals són concurrents amb les polítiques europees d'ocupació.

Atesos el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i les modificacions incorporades per la Llei 7/2011, del 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vista la Llei 6/2011, del 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011 (DOGC núm. 5931, de 29.7.2011);

Atès l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada; a proposta de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, i d'acord amb les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte:

  1. Modificar diversos articles de l'Ordre TRE/600/2010, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores que han de regir la concessió de subvencions de suport als programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses, i als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses.

  2. Adaptar l'Ordre esmentada a l'estructura establerta pel Decret 352/2011, de 7 de juny.

    Així, en tots els apartats de l'Ordre TRE 600/2010, de 14 de desembre, on digui Departament de Treball ha de dir Departament d'Empresa i Ocupació. On diu Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses ha de dir Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom. On diu Subdirecció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses ha de dir Servei d'Emprenedoria. On diu el/la subdirector/a general d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses ha de dir el/la cap del Servei d'Emprenedoria.

  3. Obrir la convocatòria per a l'any 2011.

    TÍTOL 1

    Modificacions de l'Ordre TRE/600/2010, de 14 de desembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions de suport als programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses, als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses (entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, denominades Inicia: per la creació d'empreses)

Article 2

Modificació de l'article 5 de l'Ordre TRE/600/2010, de 14 de desembre

Es modifica l'article 5 de l'Ordre TRE/600/2010, de 14 de desembre, que queda redactat de la manera següent:

“Article 5

”Documentació i presentació de sol·licituds

”1. Les sol·licituds i la documentació sol·licitada es presentaran de manera preferent en el registre telemàtic corresponent de la Generalitat de Catalunya (extranet de les administracions públiques de Catalunya, eaCat), en els termes establerts per la normativa vigent, sempre que sigui tècnicament viable, i sens perjudici de les altres formes de presentació de sol·licituds establertes per la legislació de procediment administratiu.

”El formulari de sol·licitud estarà a disposició dels sol·licitants a l'extranet de les administracions públiques de Catalunya, eaCat, a l'adreça http://www.eacat.cat.

”En el cas de la línia B, quan el sol·licitant sigui una entitat sense afany de lucre, només podrà presentar la sol·licitud a les adreces indicades a la resolució de convocatòria. En aquest cas, el formulari estarà a la seva disposició a la pàgina web del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya (http://www.gencat.cat/empresaiocupacio).

”2. Les sol·licituds s'han de presentar dins el termini que estableixi en cada cas la convocatòria corresponent, juntament amb la documentació que correspongui, i a l'adreça que consti a cada convocatòria. També es poden presentar en qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

”3. Les sol·licituds han d'anar acompanyades amb la documentació següent:

”a) Declaració responsable de la persona jurídica o física sol·licitant conforme l'escriptura de constitució de la societat o adaptació dels seus estatuts i, si s'escau, els poders de la persona representant legal, estan degudament inscrits en el Registre Mercantil.

”b) Autorització al Departament d'Empresa i Ocupació per consultar les dades del DNI o NIE de la persona que actua en nom i representació de la persona jurídica sol·licitant.

”c) Declaració de complir la quota de reserva per a la integració social de les persones amb discapacitat, establerta en un 2% per a les empreses amb 50 o més persones treballadores, o declaració conforme s'apliquen les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, i el Decret 246/2000, de 24 de juliol.

”d) Declaració expressa conforme no ha estat sancionada per resolució ferma en els últims tres anys, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de persones amb discapacitat o molt greu en matèria de relacions laborals, o en els últims cinc anys en matèria de prevenció de riscos laborals, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

”e) Declaració conforme disposen d'un sistema d'organització i de gestió de la prevenció, d'acord amb la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, el Reglament dels serveis de prevenció, aprovat pel Reial decret 39/1997, d'1 de gener, així com d'acord amb les modificacions posteriors introduïdes per la Llei 54/2003, de 12 de desembre, de reforma del marc normatiu de la prevenció de riscos laborals.

”f) Declaració conforme el local, la sala, l'obra, l'establiment o el centre de treball compleix els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

”g) Declaració expressa conforme no incorre en cap dels supòsits previstos a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  1. Declaració responsable d'estar al corrent del pagament de les obligacions amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Generalitat.

”i) Full de domiciliació bancària degudament emplenat, d'acord amb el model del Departament d'Economia i Coneixement, disponible a l'adreça d'Internet economia/serveis/models/index.html. Aquest document s'haurà d'aportar en el moment d'haver-se notificat la resolució d'atorgament, i només en el cas de canvi de dades o si és el primer cop que se sol·licita un ajut i/o una subvenció al Departament d'Empresa i Ocupació o a la Generalitat de Catalunya.

”j) Declaració de l'existència d'altres subvencions o ajuts públics i/o privats, nacionals o internacionals, amb indicació del programa al qual s'acullen, de la quantia sol·licitada o rebuda, del percentatge que suposen del cost total del projecte, de si estan en fase de sol·licitud o de concessió, i amb càrrec a quina entitat pública o privada s'ha sol·licitat, amb indicació expressa de les subvencions rebudes els darrers tres anys en concepte de minimis . En cas que no s'hagin sol·licitat altres subvencions, caldrà adjuntar-hi una declaració responsable en aquest sentit.

”k) Pla de treball, segons el formulari normalitzat inclòs a la sol·licitud de subvenció.

”l) Curriculum vitae del personal assessor/tècnic signat.

m) Per a cada contracte de subministrament, o de prestació de serveis, en el qual la despesa subvencionable superi la quantia de 18.000,00 euros, la persona sol·licitant haurà de presentar, com a mínim, tres ofertes de diferents proveïdors amb caràcter previ a la contractació del compromís per a la prestació del servei, llevat que per les especials característiques de les despeses subvencionables no hi hagi al mercat un nombre suficient d'entitats que el prestin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR