DECRET 159/1995, de 7 de març, pel qual s'estableixen les disposicions reguladores específiques de l'acreditació de laboratoris d'assaigs per al control de qualitat de la construcció per a l'àmbit de sòls, àrids, mescles bituminoses i els seus materials constituents per a tot tipus de vials.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Decret 238/1985, de 23 de juliol, va assignar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques els serveis transferits pel Reial decret 1009/1985, de 5 de juny, en matèria de control de la qualitat de l'edificació i promoció pública de l'habitatge.

Pel Decret 281/1986, de 9 de setembre, es va establir l'acreditació de laboratoris d'assaig de l'edificació de la Generalitat de Catalunya.

Mitjançant el Decret 375/1988, d'1 de desembre, es va regular el control sobre qualitat de l'edificació, i mitjançant el Decret 175/1990, de 17 d'abril, es va procedir a l'establiment de diversos àmbits d'assaigs i anàlisis.

En aquesta línia, la Llei 24 /1991, de 29 de novembre, de l'habitatge, recull, com un dels seus objectius, la qualitat en l'edificació i fixa un règim sancionador en la matèria. D'acord amb els decrets esmentats, i en funció dels diferents elements que es consideren que han de ser sotmesos a anàlisi amb la finalitat d'assolir uns paràmetres de qualitat idonis en el procés constructiu, el present Decret procedeix a delimitar l'àmbit de sòls, àrids, mescles bituminoses i els seus materials constituents per a vials. D'altra banda aquest àmbit resulta d'especial interès per a les competències que desenvolupa el Departament de Política Territorial i Obres Públiques en matèria de carreteres.

Vist l'article 9.9 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, que atorga a la Generalitat en matèria d'habitatge i l'article 9.14, que li confereix competències exclusives en relació a les carreteres l'itinerari de les quals transcorri íntegrament per territori de Catalunya;

A proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aproven les disposicions reguladores específiques de l'acreditació de laboratoris d'assaigs per al control de qualitat de la construcció per a l'àmbit de sòls, àrids, mescles bituminoses i els seus materials constituents per a tot tipus de vials, que s'adjunten com a annex aquest Decret.

Disposició final Aquesta disposició entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de març de 1995

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Jaume Roma i Rodríguez Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex

Disposicions reguladores específiques de l'acreditació de laboratoris d'assaigs per al control de qualitat de la construcció per a l'àmbit de sòls, àrids, mescles bituminoses i els seus materials constituents per a tot tipus de vials.

Capítol I 1.1 Objecte Aquestes disposicions tenen per finalitat establir les determinacions reguladores específiques per a l'acreditació de laboratoris d'assaigs corresponents a l'àmbit de sòls, àrids, mescles bituminoses i els seus materials constituents per a tot tipus de vials.

Capítol II 2.1 Definició de l'àmbit d'acreditació Aquest àmbit comprèn els assaigs de laboratori necessaris per a la identificació dels materials que s'han d'utilitzar en ferms de carreteres rurals i urbanes, l'avaluació de les característiques que s'obtenen amb la seva barreja en les condicions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR