RESOLUCIÓ TRI/3706/2006, de 3 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord del grup de treball de l'àmbit penitenciari depenent de la Mesa Sectorial de Negociació de Personal d'Administració i Tècnic de la Generalitat de Catalunya en relació amb les condicions de treball del personal penitenciari (codi de conveni...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCI”

TRI/3706/2006, de 3 de novembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ de l'Acord del grup de treball de l'‡mbit penitenciari depenent de la Mesa Sectorial de NegociaciÛ de Personal d'AdministraciÛ i TËcnic de la Generalitat de Catalunya en relaciÛ amb les condicions de treball del personal penitenciari (codi de conveni 7901350).

AtËs el text de l'Acord del grup de treball de l'‡mbit penitenciari depenent de la Mesa Sectorial de NegociaciÛ de Personal d'AdministraciÛ i TËcnic de la Generalitat de Catalunya en relaciÛ amb les condicions de treball del personal penitenciari subscrit per la part empresarial, pels representants de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i pels representants del Departament de JustÌcia i per la part social, pels representants de CCOO, UGT i CATAC, el dia 27 de marÁ de 2006, de conformitat amb el que disposen l'article 36 de la Llei 9/1987, de 12 de juny (BOE de 17.6.1987) segons redacciÛ donada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol (BOE de 20.7.1990), i l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ;

Vista l'aprovaciÛ expressa de 4 de juliol de 2006, per l'Úrgan de govern competent, segons el que disposa l'article 35 de l'esmentada llei 7/1990, i a l'article 5 g) del Decret legislatiu 1/1977, de 31 d'octubre,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ de l'Acord del grup de treball de l'‡mbit penitenciari depenent de la Mesa Sectorial de NegociaciÛ de Personal d'AdministraciÛ i TËcnic de la Generalitat de Catalunya en relaciÛ amb les condicions de treball del personal penitenciari (codi de conveni 7901350) al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

.2††Diposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 3 de novembre de 2006

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

PREACORD

del grup de treball de l'‡mbit penitenciari dependent de la Mesa sectorial de negociaciÛ de personal d'administraciÛ i tËcnic de la Generalitat de Catalunya en relaciÛ amb les condicions de treball del personal penitenciari

Pre‡mbul

El Departament de JustÌcia, a travÈs de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, RehabilitaciÛ i JustÌcia Juvenil, i les organitzacions sindicals que integren el grup de treball d'‡mbit penitenciari, han realitzat un an‡lisi profund de l'actual situaciÛ i necessitats del sistema d'execuciÛ penal a Catalunya, amb motiu de la finalitzaciÛ el 31 de desembre de 2005 de l'actual acord de condicions de treball, amb l'objectiu de definir els elements mÈs significatius que en aquest ‡mbit han de caracteritzar el perÌode 2006-2009.

El context en el qual s'insereixen totes les accions ja engegades pel departament, o en fase d'elaboraciÛ i aplicaciÛ, en l'‡mbit dels serveis penitenciaris, est‡ determinat per un ampli ventall de variables externes que condicionen de forma notable el funcionament del nostre sistema. Cal destacar les contÌnues reformes legislatives en matËria penal dels darrers anys; l'antiguitat i la manca d'adequaciÛ de les instal∑lacions penitenci‡ries; el creixement accelerat i progressiu de la poblaciÛ reclusa i la massificaciÛ dels centres, les dificultats derivades d'atendre les necessitats d'un col∑lectiu d'interns cada cop mÈs divers, la manca de capacitat legislativa i l'absËncia fins ara d'una normativa organitzativa prÚpia de la Generalitat; una gestiÛ poc eficient dels recursos humans; l'apariciÛ de nous perfils delictius aixÌ com les reaccions contradictÚries de l'opiniÛ p˙blica derivades de l'exigËncia de rigor al costat d'una consideraciÛ majorit‡riament negativa per part de la ciutadania de la funciÛ penitenci‡ria.

En atenciÛ a aquesta situaciÛ, el Govern va aprovar el mes de maig de 2004 les lÌnies estratËgiques d' actuaciÛ en matËria penitenci‡ria, amb una clara consideraciÛ de la funciÛ penitenci‡ria com a funciÛ social inserida en el conjunt de les polÌtiques de benestar i orientada a la rehabilitaciÛ i a la reinserciÛ de les persones sotmeses a mesures d' execuciÛ penal i el passat mes de juliol de 2.005 el pla de desplegament dels nous equipaments penitenciaris.

Per la seva import‡ncia, en tant que instruments que han de possibilitar la superaciÛ de l'actual situaciÛ i l'impuls de l'acciÛ del govern i dels operadors p˙blics en l'‡mbit de l'execuciÛ penal que permetin assolir els objectius establerts, cal destacar el pla d'equipaments penitenciaris i l'elaboraciÛ d'un reglament d'organitzaciÛ i funcionament dels serveis penitenciaris.

Tots aquests instruments, especialment en l'horitzÛ de l'obertura dels nous centres penitenciaris, comporten la necessitat de donar una nova orientaciÛ en l'‡mbit dels recursos humans que ha de permetre el desenvolupament compartit d'una nova cultura organitzativa per tal d' adaptar el nostre model organitzatiu per a adequar-lo a les noves necessitats, tot incorporant nous elements i reordenant-ne i simplificant-ne d'altres tot procurant la racionalitzaciÛ i modernitzaciÛ del nostre sistema.

Les noves orientacions en matËria de recursos humans s'adrecen al desenvolupament de les competËncies i la carrera administrativa del personal penitenciari, a enfortir els seus valors professionals i a facilitar el seu compromÌs amb el sistema, aixÌ com el suport i reconeixement que requereix la seva tasca.

La introducciÛ de les modificacions indicades afecten a les condicions de treball del personal penitenciari. Dins el context de millora de la qualitat del servei p˙blic, sensible a les aspiracions dels treballadors i sostenible en el consum dels recursos p˙blics, l'AdministraciÛ i els representants de les organitzacions sindicals amb representaciÛ en el si del grup de treball penitenciari han procedit a la valoraciÛ i negociaciÛ de les condicions de treball afectades per les modificacions abans enunciades i d'aquelles que siguin susceptibles de millora.

Aquesta proposta d' acord constitueix doncs la plasmaciÛ conjunta de la voluntat de bastir un servei p˙blic de qualitat i un model eficaÁ en la consecuciÛ de les fites del sistema penitenciari, basat en unes relacions de col∑laboraciÛ que permetin bastir solucions constructives a les noves necessitats i a les problem‡tiques que en l'‡mbit de les relacions laborals puguin suscitar-se.

AixÌ les parts representades en el si del grup de treball penitenciari adopten la seg¸ent proposta d'acord.

  1. †PolÌtiques d'ocupaciÛ

    L'AdministraciÛ i les organitzacions sindicals representatives en el si del grup de treball penitenciari comparteixen la necessitat d'impulsar les actuacions adreÁades a incrementar l'estabilitat i a suprimir les situacions d'interinatge, com a garantia i condiciÛ per a la prestaciÛ d'un millor servei p˙blic a l'‡mbit penitenciari.

    Amb aquesta finalitat l'AdministraciÛ es compromet a adoptar les mesures necess‡ries per tal que la incorporaciÛ del personal necessari a l'‡mbit penitenciari de totes les ‡rees es realitzi mitjanÁant ofertes d'ocupaciÛ p˙blica.

    En el cas del personal dels cossos penitenciaris: cos c, tËcnics especialistes, i cos B, diplomats es procedir‡ a la publicaciÛ de les ofertes p˙bliques d'ocupaciÛ i dels corresponent processos selectius amb car‡cter anual. En el si de la comissiÛ de seguiment d'aquest acord es tractaran el aspectes rellevants de les esmentades ofertes i convocatÚries.

    Pel que fa al personal de cossos generals i especials no penitenciaris la dotaciÛ dels llocs de nova creaciÛ que es produeixin com a conseq¸Ëncia de la implantaciÛ de nous equipaments penitenciaris es far‡ amb car‡cter general mitjanÁant la incorporaciÛ de personal estable. A tal efecte el Departament de JustÌcia i els altres departaments de la Generalitat afectats impulsaran la convocatÚria dels corresponents processos de provisiÛ i selecciÛ de llocs.

    En el cas dels cossos especials amb una presËncia destacada a l'‡mbit penitenciari i en concret en el cas del cos de titulaciÛ superior, juristes, del cos especial de psicÚlegs i en els cossos de diplomatura, assistents socials i educadors socials el Departament de JustÌcia definir‡ el sistema a fi i efecte que les ofertes de llocs de treball necessaris es realitzin amb car‡cter parcial i recullin la totalitat de les places susceptibles de ser ofertades. AixÌ mateix, es convocaran concursos de provisiÛ de llocs de treball, previs als processos de selecciÛ, els quals inclouran la totalitat de les places vacants dels esmentats cossos als centres penitenciaris.

    Les bases de les convocatÚries dels processos esmentats es tractaran a la comissiÛ de seguiment i s'adaptaran per tal de potenciar el coneixement de les especificitats de l'‡mbit penitenciari.

    Igualment, es facilitaran comissions de serveis internes al personal que presta serveis als centres penitenciaris, sempre i quan no coincideixi el calendari de gestiÛ del corresponent concurs de provisiÛ amb l'obertura del nou equipament, d'acord amb els criteris establerts a la comissiÛ de seguiment, per a tots els centres.

  2. †Mobilitat

    2.1.†Mobilitat interadministrativa

    L'AdministraciÛ es compromet a promoure l'ampliaciÛ i manteniment del conveni subscrit entre el Ministeri d'Administracions P˙bliques i el Departament de JustÌcia amb data 3.6.2002 sobre mobilitat interadministrativa dels funcionaris del cos tËcnic d'especialistes, amb l'objectiu d'ampliar la possibilitat de mobilitat interadministrativa a la resta de cossos penitenciaris de l'administraciÛ de la Generalitat de Catalunya.

    AixÌ mateix es compromet a promoure la participaciÛ de les organitzacions sindicals signants d'aquest acord i amb representaciÛ en la Mesa sectorial de negociaciÛ del personal d'administraciÛ i tËcnic, en la comissiÛ mixta prevista a l'esmentat conveni.

    En concordanÁa amb el 3r. acord general sobre condicions de treball del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR