ORDRE EDU/289/2006, de 14 de juny, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament d'ajuts de menjador adreçats a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris i de segon cicle d'educació infantil de centres educatius de la ciutat de Barcelona sufragats amb fons públics, i s'obre la convocatòria per al curs escolar 2006-2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/289/2006, de 14 de juny, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament d'ajuts de menjador adreçats a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris i de segon cicle d'educació infantil de centres educatius de la ciutat de Barcelona sufragats amb fons públics, i s'obre la convocatòria per al curs escolar 2006-2007.

El Decret 160/1996, de 14 de maig (DOGC núm. 2208, de 20.5.1996), pel qual es regula el servei escolar de menjador als centres docents públics de titularitat del Departament d'Educació i Universitats, estableix en el seu article 21 la possibilitat que les administracions públiques, dins les disponibilitats pressupostàries, puguin atorgar ajuts de menjador per a l'alumnat que ho sol·liciti i no li correspongui la gratuïtat del servei.

Com sigui que els consells comarcals han assumit, entre d'altres, la competència de gestió dels ajuts individuals de menjador a totes les comarques de Catalunya amb exclusió de la ciutat de Barcelona, d'acord amb els convenis subscrits amb el Departament d'Educació i Universitats, es considera necessari obrir una convocatòria concreta d'aquests ajuts per a la ciutat esmentada, atès el règim particular que preveu per a Barcelona la Carta Municipal.

Ateses les especials necessitats del districte de Ciutat Vella, derivades de factors socials i econòmics, és oportú que les administracions hi dediquin una especial atenció, i per això el Departament d'Educació i Universitats i l'Ajuntament de Barcelona col·laboren estretament des de fa molts anys en l'atenció que requereix l'alumnat d'aquest districte i en les corresponents aportacions econòmiques.

El Pacte Nacional per a l'Educació, signat el 20 de març de 2006 entre el Departament d'Educació Universitats i les principals organitzacions que formen la comunitat educativa, reconeix la cohesió social i la igualtat d'oportunitats com a requeriments bàsics als quals ha de donar resposta el sistema educatiu, i propugna un increment dels ajuts de menjador com a mesura de compensació de les desigualtats socials i per donar resposta a l'augment de la població en situació econòmica desafavorida, en tots els centres educatius finançats amb fons públics.

Per tot això, d'acord amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General de Centres Educatius,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre, per a l'atorgament d'ajuts individuals de menjador per atendre necessitats d'origen socioeconòmic, adreçats a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris i de segon cicle d'educació infantil, al qual no correspongui la gratuïtat d'aquest servei i estigui escolaritzat en centres educatius de la ciutat de Barcelona sufragats amb fons públics.

Article 2

S'obre convocatòria pública per a la concessió dels ajuts individuals de menjador corresponents al curs 2006-2007, la qual es regeix per les bases que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

Es destina a la concessió d'aquests ajuts un import màxim de 3.300.000,00 euros, a càrrec de la posició pressupostària EN04 D/480000100/4250. Els ajuts corresponents al període setembre-desembre del curs 2006-2007, fins a un import màxim d'1.200.000,00 euros, aniran a càrrec del pressupost de l'any 2006. La resta, 2.100.000,00 euros, corresponents al període gener-juny, aniran a càrrec del crèdit corresponent del pressupost per a l'any 2007. Aquests imports es podran modificar en funció de les sol·licituds presentades i de les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Dels 3.300.000,00 euros fixats a l'article anterior, 535.650,00 aniran íntegrament destinats al districte de Ciutat Vella, dels quals 194.780,00 aniran a càrrec del pressupost de l'any 2006 i 340.870,00, a càrrec del pressupost per a l'any 2007.

Article 5

Les sol·licituds, juntament amb la documentació procedent, es presentaran als Serveis Territorials d'Educació i Universitats a Barcelona I (ciutat) a través del centre educatiu on estigui matriculat l'alumne/a, en el termini de 10 dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveu l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR