DECRET 160/1996, de 14 de maig, pel qual es regula el servei escolar de menjador als centres docents públics de titularitat del Departament d'Ensenyament.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

L'existència del servei escolar de menjador en els centres docents públics de titularitat del Departament d'Ensenyament és una realitat mancada d'una regulació específica quant al seu funcionament, que resulti, a més, adequada a les necessitats actuals de l'alumnat.

Els canvis operats en la societat fan aconsellable una reglamentació del servei escolar de menjador, en la qual destaquin el caràcter de prestació complementària i d'ajuda a l'escolarització.

Per tant, el servei escolar de menjador als centres docents públics es regula, per una banda, com una prestació de caràcter opcional que tots els centres poden oferir sempre que garanteixin l'idoneïtat de la prestació i, alhora, com un servei que el Departament d'Ensenyament ha de garantir amb caràcter preceptiu a l'alumnat que està obligat a desplaçar-se fora del seu propi municipi, per tal de garantir l'efectivitat de l'educació obligatòria. L'obligatorietat de la prestació es fa extensiva també a l'alumnat escolaritzat en centres d'educació especial, amb relació al qual, aquesta prestació ha de complir també una funció educativa, i a l'alumnat que, tenint una situació socioeconòmica desfavorable, estigui escolaritzat en un centre d'acció especial.

Amb la finalitat de garantir el correcte funcionament del servei escolar de menjador en els centres docents públics del Departament d'Ensenyament, se´n fa partícip a tots els sectors de la comunitat educativa de l'organització i gestió. En aquest sentit, tenen una especial participació els consells escolars dels centres mitjançant l'elaboració d'un pla de funcionament d'aquest servei que haurà de ser aprovat pel Departament d'Ensenyament, amb l'objecte de garantir l'idoneïtat d'aquesta prestació.

Es preveu la possibilitat que els consells comarcals assumeixin la gestió dels serveis escolars de menjador d'acord amb el Decret 219/1989, d'1 d'agost, de delegació de competències de la Generalitat a les comarques en matèria d'ensenyament.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Ensenyament, vist l'informe del Consell Escolar de Catalunya, vist l'informe favorable de la Comissió de Govern Local, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte El servei de menjador en els centres docents públics del Departament d'Ensenyament és una prestació complementària d'ajuda a l'escolarització.

Article 2

Servei escolar de menjador amb caràcter preceptiu El Departament d'Ensenyament garantirà la prestació del servei escolar de menjador a l'alumnat escolaritzat en ensenyaments de caràcter obligatori en els centres docents públics de la seva titularitat, quan l'alumnat reuneixi alguna de les condicions següents:

  1. Estar obligats a desplaçar-se fora del seu propi municipi de residència, per inexistència en aquest d'oferta del nivell educatiu corresponent. En aquest supòsit, la prestació del servei escolar de menjadors per part del Departament d'Ensenyament tindrà caràcter gratuït d'acord amb el que disposa l'article 65.2 de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu.

  2. Estar escolaritzats en centres d'educació especial o en centres d'acció especial.

Article 3

Servei escolar de menjador amb caràcter opcional 3.1 En els centres públics de titularitat del Departament d'Ensenyament que imparteixen ensenyaments dels nivells obligatoris i/o d'educació infantil, es podrà prestar el servei escolar de menjador. 3.2 Els consells escolars d'aquests centres han de sol·licitar amb caràcter previ a la prestació del servei escolar de menjador autorització a la delegació territorial corresponent del Departament d'Ensenyament. La sol·licitud haurà d'incloure un pla de funcionament.

Article 4

Pla de funcionament 4.1 Els consells escolars dels centres docents públics aprovaran un pla sobre el funcionament del servei escolar de menjador, el qual haurà d'incloure els requisits mínims que, a aquests efectes, haurà establert prèviament el Departament d'Ensenyament. El pla de funcionament del menjador s'haurà de trametre a la delegació territorial corresponent, i un cop autoritzat formarà part de la programació anual del centre. 4.2 Quan la prestació del servei escolar de menjador tingui caràcter preceptiu la no-presentació del pla a què es fa referència a l'apartat anterior, dins el termini fixat, donarà lloc a la seva elaboració directament per la delegació territorial corresponent amb l'informe previ de la Inspecció d'Ensenyament i serà d'aplicació obligatòria en el centre corresponent.

Article 5

Autorització del pla de funcionament 5.1 L'autorització del pla de funcionament del servei escolar de menjador s'entendrà atorgada sempre per curs escolar complet, i es renovarà automàticament si no varien els requisits pel seu atorgament. 5.2 Els canvis en la prestació del servei escolar de menjador hauran de ser notificats per la direcció dels centres i autoritzats per la delegació territorial corresponent del Departament d'Ensenyament, previ informe de la Inspecció d'Ensenyament.

Article 6

Ubicació del servei escolar de menjador 6.1 El servei escolar de menjador s'ha de prestar dins les instal·lacions del centre llevat de casos excepcionals que seran degudament autoritzats per la delegació territorial corresponent. 6.2 Quan la prestació d'aquest servei tingui caràcter preceptiu i les circumstàncies ho facin aconsellable, aquest servei es podrà concentrar en un únic centre dins un àmbit territorial determinat. En aquest cas es requerirà l'informe...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR