DECRET 93/1990, de 3 d'abril, de mesures excepcionals d'administració dels recursos hidràulics per atendre l'abastament d'aigua.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

L'escassetat de pluges des del segon trimestre de l'any 1988 fins al moment present ha originat una sequera extraordinària a Catalunya, especialment en les àrees corresponents a les conques hidrogràfiques interiors, amb la conseqüència d'unes aportacions mínimes d'aigua a la major part dels embassaments. Aquesta disminució d'aportacions ha tingut com a efecte un pronunciat descens en els volums d'aigua embassats en el sistema Sau-Susqueda, en el riu Ter i en els embassaments de la Baells i Sant Ponç a la conca del Llobregat.

Consegüentment, els abastaments de Girona i de Barcelona, amb la seva zona d'influència, i també els regs que se subministren a partir del sistema Sau-Susqueda, es troben en una situació crítica. Això fa necessària l'adopció de mesures excepcionals i urgents per tal d'assegurar i de garantir al màxim els usos d'aigua per a l'abastament de població i altres demandes que la Llei d'aigües declara prioritàries. Cal atendre també altres situacions deficitàries que a hores d'ara estan patint o poden patir les diverses comarques de Catalunya.

En aquest sentit, la mateixa Llei d'aigües, a l'article 56, preveu l'adopció de mesures referents a la utilització del domini públic hidràulic en situació de sequera extraordinària. Com a tal, el present Decret reforça el caràcter prioritari de l'ús de l'aigua per a l'abastament de població en disposar, excepcionalment, la destinació, amb caràcter temporal, a l'esmentat abastament de cabals ja concedits per a altres usos. També disposa el reforçament de la vigilància i sanció dels abocaments que afectin la qualitat de les aigües. Finalment, arbitra una sèrie de normes de procediment per a la tramitació dels expedients i per a l'execució de les obres d'emergència.

Per tant, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, vist l'informe de la Junta d'Aigües i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'aproven, a l'empara de l'article 56 de la Llei 29/1985, de 2 d'agost, d'aigües, les determinacions que segueixen, que seran d'aplicació per la Generalitat de Catalunya segons el divers nivell de competència que li pertoca d'exercir, i que tindran vigència fins el 31 de desembre de 1990.

Article 2

2.1 Dins de l'àmbit de les conques internes de Catalunya, la Junta d'Aigües podrà establir les reduccions que siguin necessàries per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR