ORDRE de 14 de juny de 2001, sobre mesures urgents per a la prevenció de la pesta porcina clàssica.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 14 de juny de 2001, sobre mesures urgents per a la prevenció de la pesta porcina clàssica.

Davant l’aparició de pesta porcina clàssica (PPC) en una explotació del municipi de Soses i tenint en compte les greus repercussions que pot tenir en la ramaderia porcina la difusió de la malaltia, i tenint en compte els reials decrets 2459/1996, de 2 de desembre, pel qual s’estableix la llista de malalties d’animals de declaració obligatòria i es dóna la normativa per a la seva notificació, i 2159/1993, de 13 de desembre, pel qual s’estableixen mesures relacionades amb la pesta porcina clàssica,

Ordeno:

Article 1

Es declara oficialment la presència d’un focus de pesta porcina clàssica a una explotació del terme municipal de Soses (Lleida).

Article 2

S’estableix una zona de protecció amb un radi mínim de 3 quilòmetres, que engloba el focus de malaltia i que es delimita a l’annex 1 d’aquesta disposició.

Article 3

S’estableix una zona de vigilància amb un radi mínim de 10 quilòmetres, que engloba el focus de malaltia i que es delimita a l’annex 2 d’aquesta disposició.

Article 4

Queda totalment prohibit el moviment de bestiar porcí ubicat a les zones delimitades als annexos 1 i 2 d’aquesta Ordre. La prohibició es mantindrà en la zona de protecció com a mínim 21 dies i a la zona de vigilància com a mínim 7 dies, comptats ambdós terminis a partir del moment en què hagin finalitzat les tasques de neteja i desinfecció definitiva de l’explotació infectada d’acord amb el que estableix el Reial decret 2159/1993.

La resta d’espècies de bestiar podran traslladar-se prèvia autorització dels serveis veterinaris oficials, i s’extremaran les mesures de neteja i desinfecció dels vehicles emprats per al transport.

Article 5

A partir dels terminis esmentats a l’article 4 d’aquesta Ordre només es podrà autoritzar el trasllat de porcs amb destinació a l’escorxador sota control oficial. L’escorxador de destinació haurà d’estar ubicat preferentment a la zona de protecció o vigilància.

Les carns fresques d’aquests porcs hauran de ser marcades i sotmeses a tractament tèrmic, tal com disposen el punt g) dels apartats 4 i 6 de l’article 10 del Reial decret 2159/1993.

Article 6

Amb caràcter excepcional i prèvia autorització dels serveis veterinaris oficials, a partir dels terminis esmentats a l’article 4 d’aquesta Ordre, es podran traslladar sota control oficial porcs d’explotacions ubicades a la zona de protecció directament a altres explotacions ubicades en aquesta zona de protecció. Així mateix, amb el mateix caràcter excepcional i prèvia autorització dels serveis veterinaris oficials es podran traslladar, sota control oficial, porcs d’explotacions ubicades a la zona de vigilància directament a altres explotacions ubicades a la zona de protecció o vigilància.

Article 7

7.1 El control oficial per al trasllat de porcs establert als articles 5 i 6 d’aquesta Ordre implicarà la inspecció de tots els porcs de l’explotació. Els porcs...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR