ORDRE ASC/21/2008, de 3 de gener, per la qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria del Premi al millor cartell commemoratiu del 15 de maig, Dia Internacional de les Famílies.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/21/2008, de 3 de gener, per la qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria del Premi al millor cartell commemoratiu del 15 de maig, Dia Internacional de les Famílies.

El Decret 93/2000, de 22 de febrer, va crear la Secretaria de la Família com a òrgan específic per al desenvolupament coordinat, integral i integrat, la potenciació i l'impuls efectiu de les polítiques d'atenció i protecció a la família, dins l'àmbit de competències del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

El concepte de família ha evolucionat cap a la diversitat, com un nucli de convivència fonamentat en relacions paritàries entre les persones membres on troben l'espai idoni per al seu desenvolupament social i afectiu, així com un eix central en l'educació i socialització dels infants.

Amb aquesta idea de diversitat familiar, mitjançant el Decret 448/2004, de 30 de novembre de 2004, pel qual es canvia la denominació i es reestructura parcialment la Secretaria de la Família, la Secretaria va passar a denominar-se Secretaria de Famílies i d'Infància.

Posteriorment, mitjançant el Decret 421/2006 de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, s'ha canviat la denominació del Departament de Benestar i Família per la de Departament d'Acció Social i Ciutadania i s'ha modificat el marc competencial, atribuint-li, entre les seves competències, la de les polítiques que corresponen a les famílies, la infància i l'adolescència. En aquest sentit, el Decret 572/2006 que reestructura parcialment el Departament d'Acció Social i Ciutadania li atorga a la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, entre altres funcions, la d'elaborar les directrius i executar els programes i actuacions destinades a donar suport a les famílies.

D'altra banda, Nacions Unides va proclamar el 1994 l'Any Internacional de la Família. La proclamació d'aquest any pretenia impulsar l'adopció de mesures en el pla internacional amb la finalitat de millorar la condició de la família.

A més de l'Any Internacional, Nacions Unides promou celebrar anualment el Dia Internacional de la Família, cada 15 de maig, la qual cosa és una bona oportunitat per a sensibilitzar la ciutadania sobre qüestions relacionades amb la família i promoure l'adopció de mesures adequades.

Dins d'aquesta línia i amb la finalitat de visualitzar les famílies amb infants a Catalunya, l'aleshores Departament de Benestar i Família, mitjançant l'antiga Secretaria de Famílies i d'Infància, va crear i convocar el Premi al millor cartell commemoratiu del 15 de maig, Dia Internacional de les Famílies, mitjançant l'Ordre BEF/80/2005, de 2 de març. D'aleshores ençà, aquest premi s'ha convocat anualment.

Vista l'estabilitat d'aquest premi, sembla convenient consolidar les seves bases reguladores en una ordre amb vocació de permanència i deixar a les seves convocatòria anuals la determinació dels elements que es consideren variables: l'import, l'aplicació pressupostària, el termini de presentació de sol·licituds i la composició concreta del jurat.

Per tant, atesa la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions que configura aquests tipus de premis com a subvencions de naturalesa especial i que, pel seu caràcter bàsic, té afectacions sobre les normes reguladores de bases de subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

D'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i per tal de donar compliment als principis de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR