ACORD GOV/9/2012, de 21 de febrer, pel qual es declara l'ocupació urgent dels béns i els drets afectats d'expropiació pel Projecte Pla especial urbanístic per a la connexió de xarxa de mitjana tensió de l'estació receptora de Bellcaire d'Empordà fins al sector SUP 1 de l'Escala, als termes municipals de l'Escala i Bellcaire d'Empordà.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyAcord

El Projecte Pla especial urbanístic per a la connexió de xarxa de mitjana tensió de l’estació receptora de Bellcaire d’Empordà fins al sector SUP 1 de l’Escala, als termes municipals de l’Escala i Bellcaire d’Empordà, el va aprovar definitivament el conseller del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, actualment Departament de Territori i Sostenibilitat, el 12 d’abril de 2010.

L’aprovació del Projecte per part de l’Administració porta implícita la declaració d’utilitat pública i la necessitat d’ocupació dels béns i els drets afectats.

L’objecte d’aquest Pla especial urbanístic és dotar de subministrament elèctric definitiu al sector SUP 1 la Closa del Llop, del terme municipal de l’Escala, del qual l’Institut Català del Sòl n’és administració actuant i evitar, així, problemes de funcionament, d’ocupació i d’implantació tant d’empreses com d’habitatges en el sector esmentat. Actualment aquest sector es troba urbanitzat però presenta problemes de subministrament elèctric ocasionat pel fet que, segons manifesta la companyia Endesa Distribución Elèctrica, SLU, les línies elèctriques de mitjana tensió pròximes al sector no garanteixen la potència total de subministrament que demanda el sector.

Per aquest motiu la companyia esmentada va manifestar la necessitat de connectar la xarxa elèctrica interior d’aquest sector mitjançant la línia elèctrica definida en el Pla especial esmentat, a la subestació de Bellcaire d’Empordà des d’on es podrà subministrar la potència total necessària per als requisits del sector. Aquesta circumstància deixa palesa, d’una banda, la necessitat d’ocupar, amb celeritat, els terrenys afectats per aquest Pla especial i, d’altra banda, la necessitat de sol·licitar la declaració d’urgent ocupació d’aquests terrenys, a l’empara del que disposa l’article 52 de la Llei d’expropiació forçosa.

Per tal d’aconseguir el seu objecte, aquest Pla especial defineix el traçat de la xarxa de mitjana tensió que, travessa terrenys classificats de sòl no urbanitzable i de sòl urbanitzable, i té per finalitat connectar la xarxa de mitjana tensió des de l’estació receptora de Bellcaire d’Empordà fins al sector de la Closa del Llop. El traçat d’aquesta xarxa afecta els termes municipals de Bellcaire d’Empordà i l’Escala, mitjançant la instal·lació d’uns conductes elèctrics de 25 kV.

L’aplicació del procediment excepcional d’urgència en l’ocupació dels béns i els drets afectats que preveu l’article 52 de la Llei de 16 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR