REIAL DECRET 617/2001, de 8 de juny, sobre l'ampliació dels mitjans adscrits als serveis traspassats per l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 896/1995, de 2 de juny, en matèria de cultura.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyReial Decret

617/2001, de 8 de juny, sobre l’ampliació dels mitjans adscrits als serveis traspassats per l’Administració de l’Estat a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 896/1995, de 2 de juny, en matèria de cultura.

La Constitució espanyola, a l’article 149.2, disposa que, sens perjudici de les competències que puguin assumir les comunitats autònomes, l’Estat considerarà que el servei de la cultura és un deure i una atribució essencials i facilitarà la comunicació cultural entre les comunitats autònomes, d’acord amb aquestes.

L’Estatut d’autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix a l’article 9.4 que la Generalitat de Catalunya té competència exclusiva en matèria de cultura.

Pel Reial decret 896/1995, de 2 de juny, es van ampliar les funcions i els serveis traspassats en matèria de cultura a la Generalitat de Catalunya.

Cal dur a terme l’ampliació dels béns immobles traspassats, amb els relatius als immobles que s’especifiquen a la relació adjunta.

La Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, per tal de dur a terme l’ampliació esmentada, va adoptar l’Acord corresponent en la sessió del Ple que va tenir lloc el dia 22 de maig de 2001. Aquest Acord, per tal que sigui vigent, exigeix l’aprovació del Govern mitjançant reial decret.

En virtut d’això, en compliment del que disposa la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, a proposta del ministre d’Administracions Públiques i amb la deliberació prèvia del Consell de Ministres, en la reunió del dia 8 de juny de 2001,

Disposo:

Article 1

S’aprova l’Acord de la Comissió Mixta de Transferències que preveu la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, sobre l’ampliació dels mitjans de l’Administració de l’Estat traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de cultura, adoptat pel Ple de l’esmentada Comissió, en la reunió del dia 22 de maig de 2001, i que es transcriu com a annex a aquest Reial decret.

Article 2

Per tant, queden traspassats a la Generalitat de Catalunya els béns, els drets i les obligacions corresponents, en els termes que es desprenen del mateix Acord i de la relació annexa.

Article 3

Aquests traspassos seran efectius a partir de la data que assenyala l’Acord de la Comissió Mixta, sens perjudici que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports produeixi, fins a l’entrada en vigor d’aquest Reial decret, si cal, els actes administratius necessaris per al manteniment dels serveis en el mateix règim i nivell de funcionament que tenien en el moment de l’adopció de l’Acord.

Disposició final única

Aquest Reial decret es publicarà simultàniament en el Boletín Oficial del Estado i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i entrarà en vigor l’endemà de la publicació.

Madrid, 8 de juny de 2001

Joan Carles R.

Jesús Posada Moreno

Ministre d’Administracions Públiques

Annex

Els senyors Pilar Andrés Vitoria i Jaume Vilalta i Vilella, secretaris de la Comissió Mixta prevista a la disposició transitòria sisena de l’Estatut d’autonomia de Catalunya,

Certifiquen:

Que en la sessió plenària de la Comissió Mixta de Transferències, que va tenir lloc el dia 22 de maig de 2001 es va adoptar l’Acord pel qual s’amplien els immobles traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 896/1995, de 2 de juny, en matèria de cultura, amb l’actual traspàs de béns immobles en els termes que s’expressen a continuació:

A) Referència a normes constitucionals, estatutàries i legals en què s’empara l’ampliació

La Constitució, a l’article 149.2, determina que, sens perjudici de les competències que puguin assumir les comunitats autònomes, l’Estat considerarà el servei de la cultura com un deure i una atribució essencials i facilitarà la comunicació cultural entre les comunitats autònomes, d’acord amb aquestes.

L’Estatut d’autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix a l’article 9.4 la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de cultura.

Pel Reial decret 896/1995, de 2 de juny, es van ampliar les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat en matèria de cultura.

Amb aquest Acord es procedeix a l’ampliació dels mitjans traspassats amb els relatius als immobles que s’especifiquen a la relació adjunta.

B) Béns, drets i obligacions que s’amplien

S’amplia el traspàs dels béns immobles i els drets traspassats pel Reial decret 896/1995, de 2 de juny, d’acord amb els termes i les condicions que es detallen a la relació adjunta número 1.

En el termini d’un mes des de l’aprovació d’aquest Acord se signaran les corresponents actes de lliurament i recepció de la documentació existent.

C) Data d’efectivitat

Aquesta ampliació tindrà efectivitat a partir del dia 1 de juliol de 2001.

I perquè així consti, expedim aquest certificat a Barcelona, a 22 de maig de 2001.

Pilar Andrés Vitoria i Jaume Vilalta i Vilella

Secretaris de la Comissió Mixta

Relació núm. 1

Nom i ús

Col·legiata Sant Vicenç, claustre gòtic, torre de la Minyona, muralla que envolta el castell amb tots els seus trams, inclosos els baluards i les torres i capella de Sant Ramon.

Localitat i adreça

Cardona (Barcelona)

Situació juridicopatrimonial

Propietat

Observacions

Finca registral núm. 4.569, inscrita en el Registre de la propietat de Berga, al foli 96 del tom 949, llibre 99 de l’Ajuntament de Cardona.

Inclou tots els immobles compresos a la finca castell de Sant Ramon (d’on es va segregar aquesta finca registral), excepte el Parador de Turisme de Cardona.

(01.162.019)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR