ORDRE EDC/325/2005, d'11 de juliol, per la qual es crea la Comissió Mixta Departament d'Educació i Entitats Municipalistes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDC/325/2005, d'11 de juliol, per la qual es crea la Comissió Mixta Departament d'Educació i Entitats Municipalistes.

La cooperació entre l'Administració educativa i l'Administració local és un dels elements fonamentals per al funcionament del sistema educatiu. Amb independència dels camps de cooperació que en el futur es puguin determinar, ja ara existeixen múltiples interessos compartits que reclamen d'aquesta cooperació.

Des de fa uns anys les dues administracions, educativa i local, estan mantenint sistemes de cooperació bilateral per tractar els temes d'interès general. Pel volum i la complexitat que han pres aquestes qüestions ara és el moment adequat per a la consolidació del sistema de cooperació que ja s'ha iniciat.

El Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, va crear la Direcció de Planificació Educativa, adscrita al Departament d'Educació, amb rang orgànic de direcció general, entre els objectius de la qual hi ha fomentar les relacions de cooperació i col·laboració amb l'Administració local en matèria educativa.

Així mateix, l'article 182 del Decret 132/2005, de 28 de juny, de reestructuració del Departament d'Educació preveu, entre les funcions que corresponen a la Direcció de Planificació Educativa, la d'establir els criteris per a la col·laboració amb l'Administració local en matèria d'ensenyament i la de promoure la coordinació de les actuacions entre el Departament d'Educació i les entitats locals en el desenvolupament de les polítiques educatives.

Amb la finalitat de crear un òrgan permanent de col·laboració entre el Departament d'Educació i les entitats locals, dins de l'àmbit educatiu, sense perjudici de les competències de la Comissió de Govern Local que preveu el Decret 29/2002, de 5 de febrer.

D'acord amb els articles 12 d), 22 i 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Creació

Es crea la Comissió Mixta Departament d'Educació i Entitats Municipalistes, Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis i Comarques, com a òrgan permanent de col·laboració i coordinació entre l'Administració educativa de la Generalitat de Catalunya i les entitats representatives de l'Administració local en el desenvolupament de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR