ORDRE ECF/45/2002, de 22 de febrer, per la qual s'aprova i es fa públic el model d'autoliquidació del gravamen creat per la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/45/2002, de 22 de febrer, per la qual s'aprova i es fa públic el model d'autoliquidació del gravamen creat per la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya.

La Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, va crear el gravamen sobre els elements patrimonials afectes a activitats de les quals pugui derivar l'activació de plans de protecció civil i que estiguin situats al territori de Catalunya.

El desenvolupament reglamentari de la Llei, de conformitat amb el en que disposa l'article 63, pel que fa a la gestió i liquidació del gravamen, s'ha efectuat mitjançant el Decret 160/1998, de 23 de juny, l'article 3 del qual disposa que el model d'autoliquidació del tribut ha de ser aprovat per ordre del conseller d'Economia i Finances.

Mitjançant l'Ordre de 21 de juliol de 1998, es va aprovar i fer públic el model d'autoliquidació del gravamen. Arran de les modificacions efectuades en la normativa específica relatives a la prevenció d'accidents majors en determinades activitats industrials, va ser necessari, per una part, modificar la Llei 4/1997, de 20 de maig, i, per una altra, adaptar el model 900 quant als fulls de dades corresponents a les instal·lacions industrials i magatzems de substàncies perilloses, adaptació que es va portar a terme mitjançant l'aprovació d'un nou model per l'Ordre de 15 de desembre de 2000.

Per la seva part, l'article 26 de la Llei 46/1998, de 17 de desembre, d'introducció a l'euro, estableix que a partir de l'1 de gener de l'any 2002, els instruments jurídics que mantinguin exclusivament l'expressió de la unitat de compte pesseta s'entendran automàticament expressats en la unitat de compte euro, mitjançant l'aplicació a l'import monetari corresponent del tipus de conversió adoptat pel Consell de la Comunitat Europea i, si és el cas, l'aplicació del règim d'arrodoniment que estableix l'article 11 de l'esmentada Llei. Aquest precepte, modificat per la Llei 9/2001, de 4 de juny, estableix els criteris d'arrodoniment per a la conversió a euros dels imports monetaris expressats en pessetes corresponents a sancions pecuniàries, tributs, preus, tarifes i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR