ORDRE MAH/94/2004, d'1 d'abril, per la qual s'aprova i es fa públic el model d'autoliquidació del cànon creat per la Llei 16/2003, de 13 de juny, de finançament de les infraestructures de tractament de residus i del cànon sobre la deposició de residus.

SecciónConcursos i Anuncis
Rango de LeyOrdre

Agència de Residus de Catalunya

ORDRE MAH/94/2004, d'1 d'abril, per la qual s'aprova i es fa públic el model d'autoliquidació del cànon creat per la Llei 16/2003, de 13 de juny, de finançament de les infraestructures de tractament de residus i del cànon sobre la deposició de residus.

La Llei 16/2003, de 13 de juny, de finançament de les infraestructures de tractament de residus i del cànon sobre la deposició de residus, va crear el cànon que grava la destinació dels residus municipals a instal·lacions de dipòsit controlat, tant de titularitat pública com privada, situades a Catalunya.

Aquest gravamen es regula com un impost ecològic per al foment de la minimització i la valorització dels residus. El cànon queda afectat al Fons de Gestió de Residus, que es destinaal finançament de les operacions de gestió dels residus municipals i assimilables a aquests, així com a la gestió dels residus d'envasos.

La Llei del cànon defineix els elements bàsics d'aquest impost i estableix els seus trets essencials. Aquesta regulació es completa, d'acord amb el que estableix la disposició addicional de la Llei 16/2003, amb una remissió a la normativa general de tributs de la Generalitat de Catalunya en tot allò no regulat a la pròpia norma.

No obstant això i, com siguique en la gestió d'aquest tribut, el subjecte passiu, d'acord amb l'article 12 de la Llei 16/2003, ha de ser qui presenti la corresponent autoliquidació, per tant, és imprescindible l'aprovació del model corresponent que faci possible la correcta implementació d'aquesta nova figura impositiva.

D'altra banda, d'acord amb el previst a l'article 18 de la Llei 16/2003 s'escau procedir a l'aprovació i publicació del model d'autoliquidació que determina el règim de presentació i ingrés del cànon.

Per tot això, en aplicació de la normativa esmentada,

Ordeno:

Article 1

Model d'autoliquidació

S'aprova i es fa públic el model d'autoliquidació, mitjançant el qual els subjectes passius, definits a l'article 12 de la Llei 16/2003, de 13 de juny,han de determinar el deute tributari del cànon creat per la Llei de finançament de les infraestructures de tractament de residus i del cànon sobre la deposició de residus, el qual figura com annex de la present Ordre.

Amb aquest model es podran corregir els errors detectats amb posterioritat a la presentació d'una liquidació trimestral, mitjançant la corresponent declaració complementària.

Article 2

Règim de presentació i ingrés

La presentació de l'autoliquidació i l'ingrés del cànon el faran efectius, els subjectes passius, en els terminis establerts a l'article 18 de la Llei 16/2003, de 13 de juny, de finançament de les infraestructures de tractament de residus i del cànon sobre la deposició de residus, i d'acord amb el que estableix la normativa general de tributs aplicable a la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Liquidació i lloc de presentació

  1. Si el total de la liquidació resulta positiu (a ingressar), el cànon es podrà pagar a qualsevol de les oficines de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona (la Caixa), del Banco Bilbao...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR