ORDRE ECO/334/2012, de 24 d'octubre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació 940 i 950 de l'impost sobre les estades en establiments turístics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

La Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics, va crear aquesta nova figura tributària en el seu Títol III, articles 98 i següents.

Pel que respecta a les normes d’aplicació d’aquest impost, la pròpia Llei de creació disposa, en el seu article 110, apartat segon, que el model d’autoliquidació s’ha d’aprovar per mitjà d’una ordre del conseller o consellera del departament competent en matèria tributària.

Aquesta Ordre, doncs, ve a donar compliment a aquesta previsió legal, en aprovar la creació dels models d’autoliquidació corresponents a l’impost sobre les estades en establiments turístics.

En aquest respecte, mitjançant aquesta Ordre s’aproven dos models d’autoliquidació diferents, el model 940, per a l’autoliquidació de l’impost en relació amb les estades en creuers turístics; i el model 950, que ha de servir per a autoliquidar l’impost en relació amb les estades que efectuïn els contribuents en la resta d’establiments. Les diferències significatives entre els creuers turístics i la resta d’establiments esmentats a l’article 103 de la Llei 5/2012 han fet necessària l’aprovació de dos models diferenciats, a fi de poder ajustar cada model d’autoliquidació a les dades específiques de cada tipus d’establiment i poder així, per una banda, facilitar el compliment de les obligacions tributàries per part dels contribuents i dels seus substituts, i, per altra banda, permetre un major grau d’eficiència en el control i comprovació d’aquest compliment.

Per tot això,

Odeno:

Article 1

Aprovació dels models d’autoliquidació 940 i 950

  1. S’aproven els models d’impresos d’autoliquidació números 940 i 950, de l’impost sobre les estades en establiments turístics, els quals figuren en l’annex d’aquesta Ordre.

  2. El model 940 s’utilitza per realitzar l’autoliquidació de les estades en creuers turístics subjectes a l’impost sobre les estades en establiments turístics, i consta d’un full amb dos exemplars, un per a l’entitat col·laboradora i un per a la persona interessada.

  3. El model 950 s’utilitza per realitzar l’autoliquidació de les estades en establiments diferents dels creuers turístics subjectes a l’impost sobre les estades en establiments turístics, i consta d’un full amb dos exemplars, un per a l’entitat col·laboradora i un per a la persona interessada.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR