ORDRE ARP/199/2003, de 30 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts destinats a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/199/2003, de 30 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts destinats a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària de Catalunya, dins els objectius en l'àmbit de la producció i la sanitat ramaderes, estableix el de millorar el rendiment dels mitjans de producció ramadera amb la finalitat, entre d'altres, de promoure l'adaptació de les explotacions ramaderes per tal que els sistemes de producció siguin més autosuficients i responguin a les exigències tècniques, sanitàries i de mercat.

El sector de l'oví i el cabrum, petit en termes absoluts dins el sector agrari, és important per la seva forta implantació territorial on en molts casos va lligat a l'aprofitament extensiu de zones no aptes per a altres aprofitaments.

El fet que l'explotació de les reproductores es faci majoritàriament en règim extensiu i a més les explotacions tinguin baixa capitalització, aconsella donar suport econòmic a l'adquisició o la construcció d'equipaments que facilitin el maneig del bestiar i la realització de les actuacions sanitàries i altres tipus de control.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca va considerar necessari impulsar la modernització de les estructures sanitàries amb l'establiment d'una línia d'ajuts mitjançant l'Ordre ARP/277/2002, de 22 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum, i es convoquen els corresponents a l'any 2002 (DOGC núm. 3688, de 30.7.2002), que enguany vol continuar fomentant amb una nova ordre que modificarà les bases reguladores de l'Ordre ARP/277/2002, de 22 de juliol, i establirà la convocatòria dels ajuts corresponent a l'any 2003.

Per això, en ús de les facultats que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es modifica l'apartat 2 de l'annex de l'Ordre ARP/277/2002, de 22 de juliol, el qual queda redactat de la manera següent:

S'estableix una línia d'ajuts per fomentar la modernització de les estructures sanitàries de les explotacions d'oví i cabrum mitjançant l'adquisició i la instal·lació de mànigues de maneig, elements mòbils de maneig i/o menjadores autoblocants a les explotacions ramaderes.

Article 2

Es convoquen els ajuts destinats a la modernització de les estructures sanitàries...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR