DECRET 150/1981, de 3 de juny, pel qual s'estableixen el procediment i les característiques per al finançament d'inversions destinades a la modernització i racionalització de la petita i mitjana empresa comercial.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Entre les actuacions necessàries per a la millora de les estructures comercials de Catalunya destaca la que posa a disposició del comerç els instruments que facilitin i estimulin la modernització de les empreses. Aquest procés de modernització és frenat per les dificultats d'accés al finançament que troben les empreses petites i mitjanes. Amb la present disposició es crea el marc d'actuació per canalitzar els ajuts al finançament d'inversions que realitzin les empreses comercials petites i mitjanes i que vagin dirigides a llur modernització i racionalització. Aquests ajuts han d'augmentar les possibilitats de concurrència en el mercat de la part més nombrosa del sector comercial de Catalunya i millorar les estructures del sector de la distribució.

En virtut del Reial Decret 2687/80, de 3 d'octubre, de traspàs a la Generalitat de Catalunya de les funcions i serveis en matèria de reforma de les estructures comercials; atès que el Decret de Presidència de la Generalitat 308/80, de 29 de desembre, les assigna al Departament de Comerç i Turisme, i d'acord amb les normes específiques de l'Administració Central de l'Estat sobre política econòmica i monetària que regulen matèries objecte d'aquesta disposició, a proposta del Conseller de Comerç i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

r.

- L'ajut als projectes d'inversió a què es

refereix el present Decret té per finalitat facilitar a la petita i mitjana empresa comercial, tant majorista com detallista, la seva contribució a la modernització i racionalització del sector en general. A aquesta finalitat respondran els criteris prioritaris que s'adoptaran per a la concessió dels ajuts sol·licitats.

Article 2

n.

- Tots els recursos financers destinats a la

finalitat establerta a l'article 1r del present Decret són els que determina l'Ordre del Ministerio de Economía y Comercio de 18 de març de 1981, per la qual s'estableix el procediment per a la modernització i racionalització de la distribució comercial. Aquests recursos són els següents: 1. Els recursos del crèdit oficial que les autoritats competents afectin per a la línia de crèdit del comerç interior i aquells als quals es refereix el punt primer de l'Ordre del Ministerio de Hacienda de 6 de maig de 1974. 2. Els recursos que les Caixes d'Estalvis destinin a operacions de crèdit al comerç interior i que apliquin a cobrir el coeficient de préstecs de regulació especial, de conformitat amb el que estableix l'apartat primer de l'Ordre del Ministerio de Hacienda de 6 de maig de 1974. 3. Els recursos que les institucions financeres decideixin destinar a aquesta finalitat, d'acord amb el que estableix l'article 1r.3.G del Reial Decret 1887/1978, de 26 de juliol.

Article 3

r.

- Les operacions de crèdit que es realitzin amb

càrrec als fons de lliure disposició de les institucions financeres, a què fa referència l'apartat 3 de l'article 2n. d'aquest Decret, obtindran del Departament de Comerç i Turisme la subvenció d'una part de les càrregues per amortització, per tal d'aproximar les condicions dels esmentats crèdits a aquelles que regeixen en les operacions a què es refereixen els apartats 1 i 2 de l'esmentat article 2n. Amb aquesta finalitat, el Departament de Comerç i Turisme, coordinadament amb el Departament d'Economia i Finances, podrà establir convenis de col·laboració amb les Caixes d'Estalvis i altres Institucions financeres, en els quals s'especificaran les modalitats i el procediment a què hauran d'ajustar-se les relacions entre el Departament i les Entitats que els subscriguin.

Article 4

t.

- Tota sol·licitud de crèdit que pretengui ésser

finançada amb càrrec a alguna de les fonts de recursos que es contemplen a l'article 2n haurà de comptar preceptivament amb l'informe favorable del Departament de Comerç i Turisme.

Article 5

è.

- Podran acollir-se als ajuts regulats al

present Decret:

  1. Les persones físiques o jurídiques que vulguin realitzar noves inversions a les seves empreses comercials, tant majoristes com detallistes, per a l'ampliació de l'establiment o la creació d'un de nou, sempre que això signifiqui la introducció de noves tècniques en la distribució, que representin una millora de la seva productivitat i ajudin a la racionalització del sector o bé que la nova inversió cobreixi necessitats d'abast en àrees mancades d'equipament comercial.

  2. Les persones físiques o jurídiques que vulguin accedir a l'activitat comercial mitjançant la creació d'un establiment comercial, utilitzant tècniques modernes de venda i gestió. Els al·ludits sol·licitants hauran d'acreditar coneixements professionals suficients.

  3. Les societats cooperatives, tant de productors com...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR