RESOLUCIÓ JUI/3421/2002, de 25 de novembre, de modificació dels Estatuts de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ JUI/3421/2002, de 25 de novembre, de modificació dels Estatuts de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

Vistes la Resolució de 2 de maig de 1989, publicada en el DOGC núm. 1148, de 29.5.1989, per la qual es declara l'adequació a la legalitat, la inscripció en el Registre d'acadèmies i la publicació dels Estatuts de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Barcelona; la Resolució de 24 de juliol de 1992, de modificació dels Estatuts de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Barcelona, que passa a denominar-se Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, publicada en el DOGC núm. 1636, de 24.8.1992; la Resolució de 27 de novembre de 1996, publicada en el DOGC núm. 2299, de 30.12.1996, de modificació dels seus Estatuts, i la Resolució de 22 de maig de 2000, publicada en el DOGC núm. 3148, de 26.5.2000, de modificació dels seus Estatuts;

Vista la modificació global dels Estatuts aprovada en la Junta General extraordinària d'1 de juliol de 2002;

En compliment del que disposa l'article 10.c) i l'article 12 de l'Ordre de 7 de desembre de 1987, per la qual es regula el Registre d'Acadèmies de la Generalitat de Catalunya;

Atès que aquest expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

A proposta del Servei de Registre i Suport a les Entitats,

Resolc:

-1 Declarar l'adequació a la legalitat de la modificació global dels Estatuts de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya i disposar-ne la inscripció al Registre d'acadèmies de la Generalitat de Catalunya.

-2 Disposar que es publiqui, com a annex a aquesta Resolució, la modificació dels Estatuts esmentats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 25 de novembre de 2002

Araceli Vendrell i Gener

Directora general de Dret

i d'Entitats Jurídiques

Annex

Estatuts de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

Títol 1

Domicili, fins i àmbit d'actuació

Article 1

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, creada pel Decret de 2 de desembre de 1955, amb la denominació de Real Academia de Farmacia de Barcelona, i que prengué el nom actual de Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya el dia 12 de març de 1992, és una corporació de dret públic integrada per totes aquelles persones que hagin obtingut l'ingrés reglamentari de conformitat amb els Estatuts. Té plena capacitat jurídica per complir els seus fins, per adquirir, alienar béns, per exercir tota classe de drets i accions que siguin pertinents d'acord amb el seu règim jurídic.

Article 2

2.1 El domicili de l'Acadèmia és al carrer de l'Hospital, número 56, de Barcelona.

2.2 L'àmbit d'actuació de l'Acadèmia correspon principalment a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Article 3

Els fins prioritaris de l'Acadèmia són promoure l'estudi i la investigació de les ciències farmacèutiques i afins, i actuar com a òrgan consultiu de l'Administració en els temes de la seva competència. Per desenvolupar els seus fins l'Acadèmia portarà a terme activitats com:

  1. Promoure i divulgar els avenços científics i tècnics relacionats amb les ciències farmacèutiques.

  2. Cooperar amb els poders públics mitjançant informes, assessoraments i emissió de dictàmens en totes aquelles ocasions en què se li demani i per iniciativa pròpia quan ho estimi oportú la Junta de Govern.

  3. Celebrar sessions científiques i conferències, i també fomentar la col-laboració científica i l'assistència interprofessional a escala nacional, estatal i internacional.

  4. Organitzar cursos d'especialització, certàmens científics, congressos i exposicions.

  5. Compilar documentalment els progressos de les ciències farmacèutiques.

  6. Fomentar l'estudi i l'aprofitament de les riqueses del país en l'àmbit de la salut i en la lluita contra la malaltia.

  7. Publicar les obres d'autors antics o moderns que consideri de mèrit rellevant.

  8. Editar la publicació titulada Revista de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

  9. Investigar i recollir la documentació necessària per crear un fons documental per contribuir al coneixement de la història de la farmàcia del país i de la professió farmacèutica.

  10. Exercir les funcions consultives, representatives i electorals reconegudes per l'ordenament jurídic i pròpies de l'Acadèmia.

  11. Fomentar les relacions i la col-laboració amb altres acadèmies de farmàcia i les reials acadèmies de Catalunya.

  12. Reconèixer a aquelles persones i institucions que es destaquin per la seva contribució al progrés de les ciències i la professió farmacèutica.

Títol 2

Dels acadèmics

Article 4

L'Acadèmia estarà constituïda per:

  1. Cinquanta acadèmics de número. Quaranta seran farmacèutics.

  2. Cent cinquanta acadèmics corresponents, com a màxim.

  3. Deu acadèmics d'honor, com a màxim.

  4. Acadèmics numeraris emèrits.

  5. Acadèmics supernumeraris.

Article 5

5.1 Són condicions necessàries per ser elegit acadèmic de número:

  1. Ser espanyol.

  2. Residir a Catalunya.

  3. Tenir el grau acadèmic de doctor. No es requerirà aquesta condició en el cas de compliment excepcional per part del candidat de l'apartat d).

  4. Haver-se distingit de manera destacada en la investigació de les ciències farmacèutiques o afins, o en serveis a aquestes.

  5. Observar una conducta pública digna i una ètica professional adient amb el prestigi de l'Acadèmia i amb l'honor al càrrec.

5.2 Seran proposats per tres acadèmics de número o dos acadèmics de número i un numerari emèrit. S'elegiran en Junta General extraordinària mitjançant votació secreta i, per ser elegit, es necessitarà el vot favorable d'almenys la meitat més un dels emesos; en el cas d'excepció de l'article 5.1.c) es necessitaran per l'elecció els dos terços dels vots emesos. Estarà obligat a llegir el discurs d'ingrés abans d'un any des de la data de la seva elecció, termini que es podrà prorrogar per un altre any a petició de l'interessat i en atenció a causes excepcionals. Transcorregut aquest segon termini sense complir el requisit anterior, l'elecció quedarà automàticament sense efecte.

Article 6

Podran ser elegits acadèmics corresponents els espanyols o estrangers que es jutgin mereixedors d'aquesta distinció, pel mèrit i la importància dels seus treballs científics o serveis relacionats amb els fins de l'Acadèmia. Seran proposats per tres acadèmics de número o dos acadèmics de número i un numerari emèrit i seran elegits en Junta General ordinària amb la meitat més un dels vots emesos. Tindran l'obligació de llegir el discurs d'ingrés atenint-se a les condicions fixades per als acadèmics de número en l'article 5. En el cas d'acadèmics estrangers, la lectura podrà ser delegada per causa justificada en un acadèmic de número.

Article 7

Podran ser elegits acadèmics d'honor les personalitats que, pels serveis eminents a les ciències farmacèutiques o afins, hagin aconseguit un prestigi rellevant. Seran proposats per la Junta de Govern i s'hauran d'elegir en Junta General ordinària amb el vot favorable dels dos terços dels vots emesos.

Article 8

Adquiriran automàticament la condició d'acadèmics numeraris emèrits els de número que hagin complert 75 anys i els que ho sol-licitin per motius justificats a partir dels 70 anys. Podran utilitzar el títol d'acadèmic numerari emèrit i quedarà vacant la seva plaça d'acadèmic de número.

Article 9

Els acadèmics de número que traslladin la seva residència fora de Catalunya quedaran en situació d'excedència i la seva plaça serà vacant. En cas de residir de nou a Catalunya, tindran dret a ocupar automàticament la primera vacant que es produeixi.

Article 10

Els acadèmics de número adquiriran la condició de supernumeraris, i la seva plaça quedarà vacant:

  1. A petició pròpia.

  2. Aquells acadèmics que no compleixin sistemàticament, de manera no justificada, les obligacions acadèmiques. La Junta de Govern trametrà una advertència escrita a l'interessat, i si persisteix i no justifica degudament els motius de la seva actitud, es podrà acordar que passi a acadèmic supernumerari, decisió que, si és el cas, s'adoptarà per un acord de la Junta General ordinària a proposta de la Junta de Govern, mitjançant votació secreta i amb la conformitat d'almenys la meitat més un dels vots emesos.

Article 11

11.1 Són drets dels acadèmics de número:

  1. El tractament de Molt Il-lustre Senyor.

  2. Usar com a distintiu una medalla numerada amb l'emblema de l'Acadèmia, que penja d'un cordó trenat en morat i or; aquesta medalla serà propietat de l'Acadèmia, on es troba dipositada.

  3. Tenir veu i vot en les sessions públiques i privades, en les comissions i seccions de què formi part i en les juntes generals.

  4. Ser elegible per a tots els càrrecs acadèmics.

    11.2 Són drets dels acadèmics numeraris emèrits:

  5. El tractament de Molt Il-lustre Senyor.

  6. Usar com a distintiu una medalla de l'Acadèmia amb el número que li correspongui, que se li regalarà en passar a acadèmic numerari emèrit.

  7. Podran assistir i tenir veu i vot en les sessions públiques i privades, en les reunions de les seccions i comissions de què formin part i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR