ORDRE ARP/5/2003, de 2 de gener, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per a la millora de les condicions de vida dels agricultors, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/5/2003, de 2 de gener, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per a la millora de les condicions de vida dels agricultors, i es convoquen els corresponents a l'any 2003.

El Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) preveu, entre les mesures incloses al programa específic de Catalunya, els ajuts per a la millora de les condicions de vida i benestar social de la població rural.

Una de les tipologies d'actuacions que preveu aquesta mesura són les inversions en la millora de la residència habitual dels agricultors quan estigui vinculada a dependències destinades a atendre les necessitats de les activitats agràries o complementàries.

Mitjançant l'Ordre de 20 d'octubre de 2001 (DOGC núm. 3506, de 5.11.2001), es van aprovar les bases reguladores dels ajuts per a la millora de les condicions de vida dels agricultors i es van convocar els corresponents a l'any 2002.

La disposició addicional vint-i-novena de la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2002 preveu la possibilitat de tramitar anticipadament les convocatòries d'ajut de les mesures incloses al PDR.

En conseqüència, valorada la necessitat de modificar l'apartat 3 de les bases reguladores i la conveniència de continuar fomentant les actuacions que contribueixin a desenvolupar i millorar les condicions de vida a les zones rurals de Catalunya, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificar les bases reguladores dels ajuts per a la millora de les condicions de vida dels agricultors, aprovades per l'Ordre de 30 d'octubre de 2001 (DOGC núm. 3506, de 5.11.2001), tal com es detalla a continuació.

1.1 Es modifica l'apartat 2 de les bases reguladores esmentades, el qual queda redactat de la manera següent:

"-2 Objecte dels ajuts

"2.1 Seran objecte d'ajut les inversions efectuades a la residència habitual dels agricultors quan estigui vinculada a dependències destinades a atendre les necessitats de les activitats agràries o complementàries, i estigui ubicada en un nucli rural de menys de 3.000 habitants, o es tracti d'un habitatge aïllat situat en sòl no urbanitzable.

"2.2 Als efectes d'aquesta Ordre i en els termes que s'assenyalen a l'apartat anterior, s'entén per residència habitual dels agricultors en el cas de persones físiques, el domicili on estan empadronats. En el cas de persones jurídiques, el/s domicili/s on està/an empadronat/s el/s soci/s que aporta/ten la condició d'agricultor/s professional/s a la societat.

"2.3 Aquestes inversions poden consistir en:

"a) La restauració, la realització de millores estructurals a la residència habitual dels agricultors, o la millora de les condicions d'habitabilitat de la residència esmentada.

"b) La construcció d'una nova residència habitual dels agricultors, quan el cost previst sigui igual o inferior al cost derivat de la rehabilitació de la ja existent.

"2.4 Elegibilitat de les despeses.

"Es consideraran despeses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR